Under 2,5 mål mellan AFC och Kalmar FF. Matchen spelas på söndag.

Ångestmöte deluxe när lag 15 ställs mot lag 16. Det lag som förlorar den här matchen sitter i en väldigt svår sits inför fortsättningen av säsongen. Väldigt mycket på spel och väldigt mycket att förlora här, mest för Kalmar FF.

14. Halmstad 15 1 5 9 10:21 8
15. Kalmar 15 2 2 11 11:28 8
16. AFC Eskilstuna 15 1 4 10 13:30 7

Smålänningarna har fått in Erton, Jonathan Ring och Marques Rodrigues som trupp-injektioner. Samtliga är uttagna i truppen, skulle tro att Fejzullahu är den som ligger närnast att spela och göra intryck då han är i full matchform. Truppen:

1. Ole Söderberg, Lucas Hägg-Johansson, Sebastian Starke Hedlund, Marko Biskupovic, Ismael,Emin Nouri, Stefan Larsson, Romario Marques Rodrigues, Mahmoud Eid, Melker Hallberg, Calle Johansson, Anton Maikkula, Viktor Elm, Filip Sachpekidis, Papa Diouf, Jonathan Ring, Romario, Herman Hallberg, Erton Fejzullahu

AFC har ett bra truppläge med i stort sett allt tillgängligt. Kommer in i den här matchen boostade av sin första allsvenska seger senast, då de vände till 2-1 hemma mot smålänningarna senast. Har krigat på rätt bra med ny tränare efter uppehållet. Känns som att de krigar hårdare och är svårare att bryta ner. Tajta förluster mot såväl MFF som Sirius följdes upp av redan nämnda segern senast.

Känslan är att KFF har mer att förlora här. De är säsongens stora flopp som inte borde ligga såhär skrynkligt till och de har hemmaplan. Detta borde AFC vara medvetna om. Räknar därför med att de ligger ganska lågt till en början och hoppas kunna frustrera hemmaspelarna och hemmapubliken. Ju längre 0-0 står sig - desto bättre för deras del då Kalmar säkert kommer ta mer offensiva risker eftersom.

Nanne-Kalmar är knappast något champagnelag heller. Visst har de fått in ett par förstärkningar till deras iskalla offensiv, men tror knappast de kommer börja ösa in mål. Skulle de ta ledningen blir jag inte förvånad om Nanne tar hem sitt lag och spelar väldigt riskminimerande.

Min känsla är att det blir en väldigt försiktig inledning och en del ställningskrig. Att utgå från ett underspel kan ge bra lägen att plocka över 2 asian eller ö1,5 live om matchen öppnar upp sig. Det torde den göra så småningom, 0-0 är inte bra nog för de här lagen. Men 1-0/0-1 till något av lagen ligger nära till hands i min bok.

This is the stats tab
This is the post tip