Under 2,5 mål mellan Kalmar FF och Djurgården känns vettig.

För mig känns det här som en tajt match. DIF har alltså förlorat närmast osannolika 10/12 senaste matcherna och har nu hamnat i ett rätt så prekärt läge. När det här skrivs har Gefle-Bajen inte spelats än, skulle Hammarby vinna den matchen ligger Djurgården på en väldigt jobbig kvalplats inför den här matchen. Det gäller att börja samla poäng helt enkelt. Det får se ut hur det vill.

Så här säger Pelle Olsson inför matchen mot Kalmar:
- De är ett väldigt bra lag som har många skickliga spelare. När Rasmus Elm nu spelar vecka in och vecka ut är det klart att laget växer med hans formkurva. Ismael är väldigt bra också. Det är ett väldigt bra lag så vi behöver vara väldigt noggranna i den matchen. Betydligt mer noggranna än vad vi var senast. Då fick vi alldeles för många kontringar på oss och blev alldeles för öppna över 90 minuter.

Noggrannhet. Inte åka på kontringar. För mig låter det, inte oväntat, som att DIF kommer uppträda lite mer försiktigt och riskminimerande här. Med Mrabti och Radetinac på skadelistan och med Sam Johnson såld är offensiven inte särskilt vass. El-Kabir är också avstängd här. Anfallarna som finns att tillgå har gjort fyra mål i Allsvenskan i år. Yttrarna som är tillgängliga är inte heller något som får motståndarna att darra. Magnus Eriksson har potential, men lär behöva lite tid för att komma igång på allvar.

Truppen:

Kenneth Höie, Hampus Nilsson, Tim Björkström, Omar Colley, Marcus Hansson, Kebba Ceesay, Elliot Käck, Alexander Faltsetas, Jesper Karlström, Besard Sabovic. Daniel Berntsen, Kevin Walker, Sean-Min Moon, Tino Kadewere, Magnus Eriksson, Mathias Ranégie, Michael Olunga. Amadou Jawo

Kalmar har som bekant sålt sin skyttekung Marcus Antonsson. Även om man fått in Söderqvist och har 3x Elm tillgängliga så känns det som att offensiven lider lite av Antonssons frånvaro. Peter Swärdh är ingen tränare som brukar vilja bjuda på särskilt mycket. Mot ett DIF som lär vilja täppa till ytorna väntar jag mig mycket ställningskrig och få målchanser. Känslan är att undern är en stabil startposition här.

Truppen för KFF:
1. Ole Söderberg, Markus Thorbjörnsson, Marko Biskupovic, Rasmus Elm, Ismael, Måns Söderqvist, Tobias Eriksson, Jonathan Ring, Emin Nouri, Stefan Larsson, David Elm, Calle Johansson, Anton Maikkula, Svante Ingelsson, Viktor Elm, Filip Sachpekidis, Romario, Lucas Hägg-Johansson, Herman Hallberg

1-1? 1-0?

This is the stats tab
This is the post tip