Kvällens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadio Gran Canaria där Las Palmas tar emot Athletic Bilbao. Det är inte mycket egentligen som talar för att detta ska bli ett målkalas, med tanke på hur lagen har spelat på sistone. Marknaden har börjar sjunka på under spelen, vilket förmodligen kommer fortsätta fram mot matchstart. Det är alltid tråkigt att spela ett underspel, fast här finns det ett visst värde då båda lagen har spelat helt okej bakåt.

Jag bortser från Europa League och vänskapsmatcher som har spelats under november månad, då dessa innehåller en del rotationer och lagen testar olika spelmönster, så vi fokuserar endast på ligaspel. Där har Las Palmas, som senast kommer från en 0-2 förlust mot Betis på bortaplan, spelat helt okej hemma. De flesta matcher har de varit stabila bakåt (1-0 Eibar, 0-0 Espanyol, 1-0 Malaga) men givetvis har de också i vissa matcher haft det tuffare (3-3 Celta Vigo & 2-2 Real Madrid). Att släppa in två mål mot Real Madrid är inte fy skam, men Celta Vigos match den 30 oktober kan givetvis diskuteras. Dock har försvaret skärpt sig därefter och Las Palmas har spelat ett mer defensivare spel - samt lyckats bra med planen. I mitt tycke försvarar sig Las Palmas väl och det kommer bli svårt för Athletic Bilbao att göra mål på dem.

Athletic Bilbao har spelat väldigt målfattigt i ligan de tre senaste matcherna. En vinst mot Villarreal med 1-0 och sedan två oavgjorda matcher mot Espanyol borta (0-0) och Osasuna hemma (1-1). Det har varit svårt att göra mål framåt för laget. En del nya spelare har testats och roterats men det har inte riktigt gett något resultat ännu. Dock har försvarsspelet stämt betydligt bättre i november månad, till skillnad från månaden innan. Att försvaret är samspelt är viktigt för Ernesto Valverdes herrar som krigar om en Europa League plats. Det ser bra ut just nu så ingen anledning till tvivel för detta möte.

Förra säsongens möte på Estadio Gran Canaria slutade med 0-0. Tre av fem senaste möten har slutat under 2.5 mål - vilket jag tycker borde vara fallet även i kväll. Därmed finner jag ett värde i oddset 1.85 och lägger ett spel hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip