Lördagens förmodligen minst sexigaste möte spelas på Estadio Gran Canaria på Kanarieöarna där Las Palmas tar emot nykomlingar Leganes. Las Palmes har spelat på topp på hemmaplan, där de är obesegrade efter sju hemmamatcher. Efter att ha vunnit de två senaste hemmamatcherna ska de vara stora favoriter mot Leganes. Marknaden har oddset på en hemmavinst alldeles för högt och då är det av intresse att kika närmare på matchen.

Las Palmas är, som en del lag i Spanien, ett lag på hemmaplan och ett annat lag på bortaplan. Det som imponerar på mig mest är hur pass skickligt Las Palmas försvarar sig när de spelar hemma. På de två senaste matcherna har de endast släppt in ett mål bakåt. Det krävdes en straff som Raul Garcia satte. Dessförinnan spelade de riktigt stabilt i 1-0 segern mot Eibar, där Jonathan Viera satte en straff i slutminuterna. Efter det blev det 3-1 mot Athletic Bilbao. I den matchen gjorde tre olika spelare mål - Jonathan Viera, Momo och Kevin-Prince Boateng. Även om Jonathan Viera är den som nätar mest så kan laget lita även på att andra spelare kliver fram och avgör när det behövs. Las Palmas är alltså ett komplett lag, som inte är beroende av några spelare, där samtliga ger järnet på planen och krigar för varandra och för sin trogna hemmafans.

Leganes har haft svårt att göra mål framåt på de sista två matcherna. De kommer senast från ett mållöst möte hemma mot Villarreal och dessförinnan förlorade de mot Espanyol borta med 3-0. Ett antal viktiga spelare är skadade, såsom målvakten Serantes och vänsterbacken Diego Rico samt vänsteryttern Alexander Szymanowski. Även andra spelare, som hade kunnat ersätta dem, finns med på skadelistan, så Asier Garitano har en del avbräck i sin trupp och kan inte direkt välja och vraka bland alternativen.

Då Las Palmas även tidigare har vunnit hemmamöten mot Leganes (i Segunda Division i Spanien) med 1-0 och 2-1 så har de det relativt enkelt mot Leganes. Nu när Leganes inte är i form och dessutom saknar en del spelare blir det desto enklare för Las Palmas att vinna. Oddset på en hemmaseger ligger på 1.80 - vilket leder till ett värdefullt spel, i mitt tycke. Spelet läggs hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip