Fredagens enda möte i den spanska La Liga spelas på Estadio Gran Canaria där Las Palmas tar emot Real Sociedad. Två lag som är lite urform och har fått jobba hårt på sistone. Dock har det sett väldigt uddlöst många gånger framåt, vilket leder mig till att kika närmare på ett under 2.5 mål i matchen spel. Marknaden har redan sjunkit en del och ser ut att fortsätta på det spåret, så det finns ett värde att slå till redan nu.

Det vill sig verkligen inte för Las Palmas. Även om de var sååå nära att ta poäng senast mot Malaga så har de fått grus i maskineriet. Med endast ett mål framåt på de tre senaste matcherna har de haft det riktigt jobbigt att skapa något vasst framåt. Även på de chanser som har getts så har de inte kunnat förvaltas på något bra sätt. Slarv, dålig form och lite otur är Las Palmas februari månad. Då både anfallaren Marko Livaja och yttermittfältaren Jeronimo Figueroa Cabrera är tveksamma till start så ser jag inte några tendenser till att detta ska vända nu.

Om det är någon som saknar en anfallare just nu så är det Real Sociedad, då Willian Jose har ont i baksida lår. I den senaste hemmamatchen mot Villarreal lyckades Real Sociedad knappt med något framåt och något mål blev det inte heller. Bakåt såg det betydligt bättre ut än vad det har gjort på sistone, även om Samuel Castillejo lyckades göra matchens enda mål för Villarreal på övertid, tyvärr.

Detta är en klurig match mellan två lag som är skakiga och har problem med målskyttet.

De fem senaste möten lagen mellan har slutat följande:

Real Sociedad 4 - 1 Las Palmas
Real Sociedad 0 - 1 Las Palmas
Real Sociedad 1 - 1 Las Palmas
Las Palmas 2- 1 Real Sociedad
Las Palmas 2 - 0 Real Sociedad

I mitt tycke ska åtminstone 3/5 möten sluta under 2.5 mål i matchen (precis som statistiken ovan visar), vilket ger oss snittoddset 1.60. När oddset på under 2.5 mål ligger uppe på 1.94 så är det av intresse. Då lägger jag ett spel hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip