Måndagens enda match i Spanska La Liga spelas på Gran Canaria där oförutsägbara Las Palmas tar emot oförutsägbara Valencia. Det här är ett helt öppet möte mellan två lag som är berg-och-dal banor. En gemensam nämnare för båda lagen är att de både gör och släpper in massvis av mål. Då är det alltid intressant att kika närmare på över spelen.

Mittenlaget Las Palmas, som hade kommit igång ett tag, börjar tappa fokus igen. De slår Atletico Madrid i cupen borta med 3-2 men förlorar mot Barcelona borta med 0-5. Sedan sjabblar de bort en trygg ledning mot Deportivo La Coruna och tappar all hunger i matchen. Las Palmas stabila försvarsspel har inte synts till på sistone då de endast har hållit nollan i ett av de sista tio matcherna - det var mot Sporting Gijon. Så fort de har mött ett lag som är kapabla till att göra många mål så har Las Palmas släppt in många mål. Detta är jag övertygad om fortsätter även i kväll mot Valencia.

Vem vet var vi har Valencia i dag. Det vi vet i alla fall är att de kör full fart framåt med filosofin att anfall är bästa försvar. Ingen kan klandra dem heller, med tanke på att försvaret vare sig är samspelta eller visar tecken på någon som helst stabilitet. Det blev en viktig 2-0 bortaseger senast mot Villarreal, men dessförinnan har det varit målkalas i nio matcher där alla dessa nio slutade med över 2.5 mål. I alla dessa matcher har de dessutom både gjort mål och släppt in mål bakåt.

Då vi har ett möte mellan två lag som har svårt att hitta balansen och söker sig oftast till nödlösningar med ett högt anfallsspel så kommer det att uppstå massor av chanser till mål i detta möte. De två senaste matcherna lagen mellan har slutat 4-2 till Las Palmas borta och 2-1 Las Palmas hemma. Därmed finner jag ett stort värde i oddset 1.83 hos Sportingbet.

This is the stats tab
This is the post tip