Lördagens sista match i den spanska La Liga spelas på Estadio Gran Canaria där Las Palmas tar emot Valencia. Hemmalaget är jumbon och har den senaste tiden spelet uselt. Det råder instabilitet för Las Palmas som endast har en poäng på de fem senaste ligamatcher. Senast blev det ett fritt fall borta mot Girona, där Las Palmas förlorade med 6-0. Med det spelet som Las Palmas visade i den matchen har de inte en chans till att ta någon som helst poäng mot formstarka Valencia.

Det är svårt att skriva konstruktivt om Las Palmas, med tanke på att de byter tränare, spelar ett uselt försvarsspel, är det sämsta hemmalaget i ligan och ligger dessutom sist i tabellen. På de två senaste matcherna har de 0-10 i statistik. Matchen mot Girona talar sitt tydliga språk. Dessförinnan mötte de faktiskt Valencia borta och där blev det då 0-4 i den spanska cupen. Nu när de återigen ställs mot Valencia, som denna gång har det bästa laget med sig när de kommer till Las Palmas, en det en otroligt svårt uppdrag som väntar.

Valencia har fyra segrar i rad, inklusive ligacupen. Då har de slagit Girona, Las Palmas, Deportivo La Coruna och senast Alaves. Marcelino Garcia kör ett 4-4-2 uppställning där många mittfältare följer med högt upp i anfallsspelet, samtidigt som de löper mycket och jobbar bra i defensiven också. Jag är övertygad om att de ska lyckas täppa till bakåt och då återstår det bara att göra det alla andra lag gör mot Las Palmas, det vill säga, mål. Valencia är ju skickliga på just att göra mål. Det har blivit minst ett mål framåt på alla utom ett möte, på de senaste åtta matcherna. Motståndarna då var Villarreal, som för övrigt klarade av att inte släppa in något mål mot självaste Real Madrid.

Valencia har dock inte haft några som helst problem att göra mål på Las Palmas. Här är deras fem senaste inbördes möten:

Copa del Rey: 9/1, 2018
Valencia 4 - 0 Las Palmas

Copa del Rey: 3/1, 2018
Las Palmas 1 - 1 Valencia

LaLiga: 18/8, 2017
Valencia 1 - 0 Las Palmas

LaLiga: 30/1, 2017
Las Palmas 3 - 1 Valencia

LaLiga: 22/8, 2016
Valencia 2 - 4 Las Palmas

Det finns i princip ingenting som talar för att formsvaga Las Palmas ska kunna klara av att ta någon poäng mot formstarka Valencia, med tanke på hur de senaste matcherna har sett ut för båda lagen. Därmed finner jag ett stort värde på en rak Valencia seger till hela 1,81 i odds och lägger ett spel hos Coolbet .
---
Preliminär startelva Las Palmas: Leandro Chichizola, David Simon, Alejandro Galvez, Ximo Navarro, Dani Castellano, Javi Castellano, Gabriel Penalba, Momo, Jonathan Viera, Tana & Jonathan Calleri.

Preliminär startelva Valencia: Neto, Toni Lato, Ezequiel Garay, Gabriel Paulista, Ruben Vezo, Goncalo Guedes, Francis Coquelin, Geoffrey Kondogbia, Andreas Pereira, Santi Mina & Rodrigo.
---

This is the stats tab
This is the post tip