Fredagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadio Gran Canaria där anfallsrika Las Palmas tar emot målsnåla Villarreal. I detta möte så ska hemmalaget vara en favorit, vilket också marknaden börjar inse. Det är dock några bolag som dröjer sig kvar och har bestämt sig för ett helöppet möte - något jag är oenig om. Därmed finns det ett intresse att kika närmare på ett spel på en hemmavinst för Las Palmas.

På de tre senaste ligamatcherna har Las Palmas gjort elva stycken mål. Laget har därmed fått igång målskyttet på allvar.

Espanyol 4 - 3 Las Palmas
Las Palmas 5 - 2 Osasuna
Real Madrid 3 - 3 Las Palmas

Las Palmas har en fantastisk offensiv just nu där laget inte har några som helst problem med att göra mål framåt. Bakåt är det värre. Ovan ser vi också att de har släppt in minst två mål i samtliga matcher. Det som talar till Las Palmas fördel är att, förutom att de är extremt hemmastarka, så återvänder några viktiga spelare till detta möte. Sedan tidigare saknas backen Michel och dessutom mittfältarna Angel Montoro och Javi Castellano. Dock får laget tillbaka anfallaren Livaja och balansmittfältaren Mesa - som verkligen har saknats. Han blir en av nycklarna till kvällens match, när det gäller försvarsspelet. Att göra mål framåt - det kommer Las Palmas att lyckas med oavsett.

För Villarreal väntar en svår bortamatch. Även om laget har ryckt upp sig efter 2-3 förlusten mot Real Madrid och därefter vunnit tre matcher i rad så blir denna uppgift tuff. Förvisso har laget gott om offensiva alternativ men också en färsk skada på Roberto Soldado. En preliminär startelva säger att vi får se Sansone och Bakambu på topp - MEN, Bakambu dras med skadekänningar och är tveksam till start. Sedan tidigare saknas målvakten Sergio Asenjo samt spelarna Angel, Cheryshev och Adrian Lopez. Det är en del avbräck som kommer att ha betydelse i en match som redan är en utmaning.

Eftersom marknaden är uppe i hela 2.70 i odds på Las Palmas är det av stort värde att spela på en ren hemmavinst, med tanke på dagens förutsättningar. Spelet läggs hos William Hill .

This is the stats tab
This is the post tip