Söndag kväll 20:45, Lazio gästas av Cagliari på Stadio Olimpico.
Jag spelar Lazio -1,5 mål vilket innebär att Lazio måste vinna matchen med 2 bollar.

H2H:
16/17 Cagliari - Lazio 0-0
16/17 Lazio - Cagliari 4-1
14/15 Cagliari - Lazio 1-3
14/15 Lazio - Cagliari 4-2
13/14 Cagliari - Lazio 0-2
13/14 Lazio - Cagliari 2-0

Tabell:
4 Lazio 8 6 1 1 21:10 +11 19p
14 Cagliari 8 2 0 6 6:14 -8 6p

Lazio hemma:
2-1-1 11:6

Senaste match:
Nice - Lazio 1-3

Cagliari borta:
1-0-3 3:8

Senaste match:
Cagliari - Genoa 2-3

Simone Inzaghi och Lazio är det laget som jag imponerats mest över i Serie A.Trots att Lazio haft ett tufft spelschema, en välfylld skadelista och att man dessutom blev av med Lucas Biglia och Baldé Ketia i somras så har både resultaten och spelet varit oerhört imponerande. Laget står nu på fem raka segrar och har flera spelare som befinner sig i toppform. Ett utmärkt läge att ta sin sjätte raka seger hemma mot bottenlaget Cagliari på söndag.

I tisdag stod det klart att Massimo Rastelli fått sparken från Sardinien-klubben efter en mindre imponerande säsongsöppning. Cagliari har förvisso vunnit två av sina åtta inledande matcher, men det har varit mot mindre kvalitativt motsånd - Crotone och SPAL. Resterande sex matcher har slutat med torsk. Laget har nu fyra raka förluster och jag tror det blir ny förlust mot formtoppat Lazio, trots ny tränare alltså.

Förväntade laguppställningar (La Gazzetta dello Sport):

Lazio 3-5-1-1

Immobile
Alberto
Milinkovic Lulic Leiva Parolo Marusic
Radu De Vrij Bastos
Strakosha

Skadad: F. Anderson, Bastos, Lukaku, Wallace, Palombi

Cagliari 4-3-1-2

Sau Pavoletti
Pedro
Barella Cigarini Ionita
Capuano Pisacane Ceppitelli Padoin
Crosta

Skadad: Rafael, Cossu, Gragno

Med Luis Alberto, Milinkovic Savic och inte minst Ciro Immobile i superform så bör Lazio har goda chanser att göra ett par mål och förhoppningsvis vinna med ett par bollar. Inte minst nu när Cagliari har både sin första och andramålvakt på skadelistan, Rafael och Gragno.
Det går kanske att argumentera för att det bör vara trötta ben i Lazio efter att man spelat Europa League i torsdags. Men faktum är att Lazio såg oerhört bra ut trots att man ställde ut en mer eller mindre b-elva - varken Immobile, Alberto, Parolo eller De Vrij fanns med i startelvan.

Värt att notera är även att Lazio vunnit med två bollar eller mer i 4/5 senaste matcher. Juventus - Lazio 2-3 som enda undantaget.

Tippar 4-1, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip