Lazio:

Lazio fortsätter att finna fotfästet under nye tränaren Igor Tudor. I fredags blev det en ny seger, 1-0 borta mot Genoa. Tudors första match på Laziobänken var mot just Juventus i ligaspelet i slutet av mars. Då vann Romgänget med 1-0 efter sent avgörande från Adam Marusic. Efter premiärsegern följde dubbla förluster – 0-2 borta mot Juventus i Coppa Italias första semifinal, och nederlag mot formstarka Roma i derbyt – innan I Biancocelesti alltså studsat tillbaka med dubbla Serie A-segrar som fört Lazio till en position i tabellen där man är med och utmanar om Europaspel under vårens avslutning.

En seger och en förlust för Tudor mot Juventus, alltså, och hans lag står inför en tuff utmaning att vända underläget från första semifinalen här. Juventus form är dock inte den bästa, samtidigt som Lazio tar kliv för kliv under nye kroatiske tränaren, och Tudor slår fast att hans lag kommer göra sitt yttersta för att försöka vända på steken.

På Lazios skadelista finner vi Ivan Provodel, Mattia Zaccagni och Manuel Lazzari. Ciro Immobile och Matteo Guendouzi är tillbaka i träning och utmanar om en plats i startelvan, där Taty Castellanos ser ut att få fortsatt förtroende i den mest framskjutna rollen i Tudors 3-4-2-1.

Juventus:

Fortsätter att ha en riktigt tuff vår. I fredags hamnade Juventus i 0-2-underläge borta mot Cagliari, innan man lyckades komma tillbaka och ordna en pinne via ett mål från Dusan Vlahovic och ett självmål från Alberto Dossena strax före ordinarie tids slut. Det var andra raka krysset, efter 0-0-matchen i Derby della Mole mot Torino föregående helg och Juventus har bara vunnit två av de åtta senaste matcherna – och blott två på tolv i ligaspelet.

Massimiliano Allegri får klara sig utan avstängde Federico Gatti här, precis som Moise Kean som är skadad. Sedan tidigare är ju även Nicolo Fagioli och Paul Pogba out.

Juve med tveksam bortaform

Juventus kliver, den svaga formen under våren till trots, in som favorit i det här mötet. Jag är inte sugen på att backa gästerna, sett till vad man presterat på sistone. Lagen har mötts två gånger på kort tid och vunnit varsitt möte – där Lazio alltså vann senast lagen möttes på Stadio Olimpico i Rom. Med 2-0 att gå på från första mötet ska det förstås mycket till för att finalplatsen i Coppa Italia ska trilla mellan nävarna på La Vecchia Signora, men jag tror inte det här blir någon lätt match för Juve som varit riktigt svaga på bortaplan på sistone. Senaste bortasegern kom mot Lecce den 21 januari, därefter lyder resultatraden LDLLDD. Lazio känns lite på gång under Tudor och kommer ge det ett ärligt försök framför hemmafansen. Lazio +0.25 finns till 1,72 hos Pinnacle .
This is the stats tab
This is the post tip