Veckan inleds med ett italiensk tungviktsmöte innan vi blickar framåt mot Champions League. Huvudstadslaget Lazio gästas av Milan på Stadio Olimpico 20:45.

Senaste mötet:
16/17 Milan - Lazio 2-0

Tabell:
6 Lazio 23 13 4 6 41:27 +14 43p
8 Milan 23 12 4 7 33:27 +6 40p

Lazio hemma:
8-1-3

Milan borta:
5-2-4

Form:
Lazio - V,V,F,F,V
Milan - V,F,F,F,F

Senaste match:
Pescara - Lazio 2-6
Bologna - Milan 0-1

Lazio har visat fin form och har två fina insatser i bagaget. Pescara körde man över med 6-2 och dessförinnan besegrade Lazio Inter på San Siro i Coppa Italia. Nu ställs man mot den andra Milano-klubben som lider av stora problem. Utmärkt läge för Lazio att ta revansch från förlusten i höstas.

Milan vann förvisso senast men det var mot ett Bologna som sett allt annat än bra ut. Innan segern mot Bologna så hade Milan fyra raka torskar. Nu har Milan en hel hög med viktiga spelare på frånvarolistan - den ordinarie mittbacksduon Romagnoli-Paletta samt ytterbackarna De Sciglio, Calabria och Antonelli finns på frånvarolistan, vilket innebär att Montella måste formera en helt ny och oprövad backlinje. Ingen vidare tajming eftersom man nu ställs mot en av ligans vassaste anfallstrior - Anderson, Immobile och Keita.

Line ups (La Gazzetta dello Sport):

Lazio 4-3-3

Keita Immobile Anderson
Milinkovic Biglia Parolo
Radu Hoedt De Vrij Basta
Marchetti

Tveksamma: Patric, Alberto, Lombardi

Milan 4-3-3

Deulofeu Lapadula Suso
Pasalic Locatelli Poli
Vangioni Zapata Gomez Abate
Donnarumma

Skadad: Montolivo (KEY), Bertolacci (KEY), De Sciglio, Antonelli, Romagnoli (KEY), Calabria
Avstängd: Paletta, Kucka

Form, klass och hemmaplansfördel talar för Lazio. Att Milan dessutom saknar en hel drös av nyckelspelare och får ställa ut en oprövad backlinje gör att det här spelet känns väldigt bra. Det ska även tilläggas att Lazio har vilat i över en vecka medan Milan spelade en hängmatch så sent som i onsdags. Då fick man även spela stora delar av matchen med 10 man och 9 man sista halvtimmen efter att Paletta och Kucka fått syna rött. Tuff uppladdning inför matchen ikväll minst sagt.

Lazio -0,5 är taget hos Pinnacle Sports. Finns liknande odds på Unibet och bet365 .

Tippar 2-0, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip