Fredagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadio Municipal de Butarque där Leganes tar emot Getafe. Detta borde vara en jämn match. Dock har marknaden övervärderat Leganes, efter en stabil inledning, troendes att framgångssagan ska fortsätta. Då det är två lag som satsar hårt på att försvara sig väl finner jag detta möte i princip helt öppet och då finns det ett stort värde att hämta med tanke på hur oddsen ser ut i skrivandets stund.

Leganes har inlett ligan på bästa möjliga sett. De har vunnit två matcher utan att släppa in något mål. Det började med 1-0 hemma mot Villarreal och sedan 1-0 borta mot Espanyol. De har mött två lag som är i gungning samtidigt som Leganes har haft skärpan uppe och presterat väl. Detta har de lyckats med genom att spela väldigt defensivt och haft marginalerna med sig i anfallsspelet. De har mött två spelförande lag. Härnäst ställs Leganes mot ett lag, där de själva måste styra och ställa spelet.

Om Leganes spelar defensivt så är det inget i jämförelse med vad Getafe gör. Jag klandrar de inte heller, med tanke på laget de har på pappret, samt att det ändå har resulterat i en pinne. Det började bra borta mot självaste Athletic Bilbao, där mötet slutade mållöst, men sedan blev det torsk hemma mot starka Sevilla. Det är inga två dåliga lag som Getafe har fått möta, men ändå har de endast släppt in ett mål bakåt. Detta visar att deras defensiva spel är effektivt och kommer att ställa till med bekymmer mot Leganes.

Då lagen aldrig har mötts i huvudligan blir detta deras första möte och dessa möten är ju alltid svåra oavsett. Vi kommer att få se en defensiv match där båda lagen kommer att försvara sig väl och där det blir svårt att göra mål. Därmed finner jag ett värde i att spela på att Getafe återigen ska lyckas knipa minst en poäng på bortaplan och lägger ett spel på X2 i matchen till 1.88 i odds hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip