Två formsvaga lag möts när Leganes tar emot Las Palmas på Estadio Municipal de Butarque. Dock så är det ändå en klasskillnad mellan lagen då Leganes fortfarande är starka på hemmaplan medan Las Palmas är urusla på bortaplan. Så trots den dåliga formen hos båda lag ska Leganes vinna ett sådant möte två gånger av tre försök. Då marknaden erbjuder en bit under dubbla pengar på en rak Leganes seger finns det fortfarande värde i att lira på en hemmaseger.

Efter 24 spelade omgångar befinner sig Leganes i mitten av tabellen. Med tre raka förluster i ligan blir detta möte just vad som behövs för att vända den negativa trenden. Leganes möter ett lag som de tidigare har haft relativ enkelt mot på hemmaplan. I den senaste förlusten mot Real Madrid hade Leganes ledningen i matchen och de lyckades skapa en hel del vasst framåt, vilket de också kommer att göra mot Las Palmas samt göra mål på dem, precis som alla andra lag gör.

I sin senaste match förlorade Las Palmas hemma med 1-2 mot Sevilla. Som vanligt var det lågt kvalité i spelet där försvarsspelet agerade osäkert. Med 28 insläppta mål på 12 bortamatcher har Las Palmas ett snitt på 2,33 mål bakåt. Det är bedrövligt, givetvis. Det finns verkligen ingenting som tyder på att det snittet ska förbättras, med tanke på hur laget spelade senast mot Sevilla då. På bortaplan ser det ännu osäkrare ut så det ska mycket till för att Las Palmas ska kunna hålla tätt i detta möte.

Även tidigare har Leganes gjort bra ifrån sig mot Las Palmas. Se här deras fem senaste inbördes matcherna:

LaLiga: 24/9, 2017
Las Palmas 0 - 2 Leganes

LaLiga: 26/4, 2017
Leganes 3 - 0 Las Palmas

LaLiga: 10/12, 2016
Las Palmas 1 - 1 Leganes

Segunda Division: 9/5, 2015
Leganes 2 - 1 Las Palmas

Segunda Division: 6/12, 2014
Las Palmas 1 - 0 Leganes

I mitt tycke ska Leganes återigen kunna vinna enkelt mot Las Palmas, så jag finner ett värde i oddset 1.83 och lägger en rak etta på Leganes som segrare av matchen. Spelet läggs hos Coolbet .
---
Preliminär startelva Leganes: Ivan Cuellar, Joseba Zaldua, Unai Bustinza, Dimitris Siovas, Raul Garcia, Ruben Perez, Gabriel, Nabil El Zhar, Javier Eraso, Nordin Amrabat & Guerrero.

Preliminär startelva Las Palmas: Leandro Chichizola, Matias Aguirregaray, Ximo Navarro, Alejandro Galvez, Michel, Vicente Gomez, Oghenekaro Etebo, Alen Halilovic, Tana, Nacho Gil & Jonathan Calleri.
---

This is the stats tab
This is the post tip