Måndagens enda möte i spanska La Liga spelas på Estadio Municipal de Butarque där Leganes tar emot Real Betis. Ett tufft möte i bottenstriden, där det verkligen gäller för Leganes att ta poäng, därav favoritskapet. Dock har jag svårt att se att detta möte blir ett målkalas, med tanke på dagsformen hos båda lag samt deras sätt att spela fotboll. Två av de senaste tre totala inbördes möten har slutat under 2.5 mål, vilket jag är övertygad om blir fallet även här, så det är intressant att kika närmare på ett spel.

Med tre matcher kvar i ligan så befinner sig Leganes fyra från slutet. Tre lag ska åka ut. Leganes har tre poäng mer än Sporting Gijon, som dock har två matcher kvar att spela. Bottenstriden är inte avgjord ännu och en vinst är nästan ett måste för Leganes, för att säkra avancemanget och inte riskera något. Därmed är de favoriter i detta möte, vilket de också ska vara, men detta sätter också ett press på dem. Dom kommer inte att tokanfalla utan spela mer taktiskt, vänta på lägen, kontra och försvara sig väl för att inte släppa in något onödigt mål mot Real Betis.

Efter två fina vinster mot Eibar (2-0) och Celta Vigo (1-0) har Real Betis tappat lite fokus och förlorat senast mot Athletic Bilbao och Alaves. Dom har säkrat en biljett i högsta ligan till nästa säsong och kan nu spela en avslappnad fotboll. Även om Real Betis är ett svagt bortalag så släpper de knappast in många mot mål Leganes.

Lagen har mötts i ligan där Real Betis vann med 2-0 på hemmaplan. Senast Leganes hade hemmaplan vann de med 1-0 mot Real Betis och vi kan vänta oss liknande siffror här, i ett tufft möte om viktiga poäng för hemmalaget.

Oddset på under 2.5 mål i matchen, som har inträffat två gånger av tre, har börjat sjunka och kommer att fortsätta göra så fram mot matchstart. Så jag passar på och lägger ett spel på utfallet till 1.75 gånger pengarna hos Bwin .

This is the stats tab
This is the post tip