Leicester -1,5 i omspelet i FA-cupen tas på tisdagen.

Det blev 0-0 i första mötet mellan de här båda. Leicester ställde upp med ett helt roterat lag då, men förutsättningarna var samtidigt speciella. Matchen spelades direkt efter hetsen under jul/nyårsperioden och Leicesers skadeläge var sämre då än nu. Dessutom spelades matchen på Fleetwoods lilla arena, med svagt underlag. Bättre förutsättningar för Leicester med hemmaplan och allt vad det innebär. Har dessutom lottats mot Peterborough i nästa runda - så möjligheterna till avancemang till femte rundan är goda. Desto större anledning att inte sjabbla bort den här matchen.

Skulle gissa på att Leicester roterar en del även nu, men nog borde ett par ordinarie pjäser ta sig in i elvan denna gång med tanke på att det är tre dagars vila inför helgens ligamatch. Tycker Leicesters bänk med spelare som Iheanacho, Iborra och Slimani ändå borde vara bra nog för att klara detta begränsade League 1-motstånd. Fleetwood harvar i mitten av League One, så det skiljer 46 ligaplaceringar mellan lagen.

Inte ovanligt att de mindre lagen lyckas norpa åt sig ett omspel i FA-cupen, men när det väl spelas på det större lagets hemmaplan brukar klasskillnaden göra sig gällande och så tror jag det blir även nu.


3-1/0?


This is the stats tab
This is the post tip