Premier League är tillbaka efter ett litet upphåll för FA-cupen förra helgen. 13.30 så bjuder ligan på ett möte mellan två lag med risig bortastatistik i de senaste omgångarna, och här drar Stoke det kortaste strået. King Power Stadium.

Tabell:
8. Leicester 27 9 8 10 39/40 35p W D W L D L
19. Stoke 27 6 7 14 27/53 25p L L W D L D

Leicester fick inte riktigt den inledningen på säsongen som fansen hade hoppats på. En vinst på de åtta inledande matcherna och Craig Shakespeare fick foten. Sedan fransmannen Claude Puel tog över skutan så har det sett bättre ut, och det går än att skymta Europaplatserna efter helgens vinst i FA-cupen! Det är bortaformen som Puel måste bättra, där har det endast blivit fyra poäng på senaste sex matcher i ligan.
Mittfältaren Riyad Mahrezs transferkarusell är över, 27-åringen har missat de två senaste matcherna, men är alltså nu tillbaka i startelvan.
Haft en mindre formdipp i ligaspelet, vann i helgen 5:e runda av FA-cupen. Besegrade Sheffield United på hemmaplan med 1-0. Innan dess tre raka matcher utan vinst (Everton 2-1, 1-1 Swansea & Man City 5-1).
Ett bra resultat senast och en god stund vila kan nog boosta Leicester här och komma tillbaka!

"The Potters" går på knäna! Riktigt risig form med sex förluster av de senaste sju i ligaspelet. Placerar sig på en 19:e plats i tabellen, två poäng upp till Huddersfield och säker mark. Inför den här matchen så har Stoke har en vila på nästan två veckor, vilket såklart kan motivera laget. Har ju intressanta spelare som Choupo-Moting och Shaqiri, sistnämnde på sex mål. Jämför det med Vardys 13 mål. Tycker också att målskörden är alldeles för dålig på bortagräs (0.8 per match) och Leicester bör göra fler mål. Snittar 2.4 mål insläppta per match borta. Stoke saknar fortfarande Peter Crouch och mittfältaren Stephen Ireland.

Läget i lagen
Leicester: Saknar Okazaki som troligtvis får avstå från spel då en knäskada stoppar.
Stoke: Saknar Crouch och Ireland som jag nämnde, Martins Indi är även han skadad.

Troliga startelvor
Leicester: Schmeichel - Simpson, Maguire, Morgan, Chilwell - Mahrez, James, Ndidi, Albrighton - Iheanacho - Vardy
Stoke: Butland - Bauer, Zouma, Shawcross, Pieters - Allen, Fletcher, Ndiaye - Shaqiri, Diouf, Choupo-Moting.

Tror Leicester kan studsa tillbaka här, efter några trötta insatser i ligan. Stoke har 1-3-9 och totalt 33 insläppta på bortaplan. Håller inte när en tagga Mahrez levererar till Vardy på King Power Stadium.
SPEL: Leicester rak etta till 1.73!
1/5 units hos Unibet

Trevlig helg!

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip