Torsdagens enda match i den engelska Premier League spelas på King Power Stadium där Leicester tar emot Tottenham. Inget av lagen har någon tabellmässig motivation, då Tottenham oavsett kommer att sluta på andra plats i tabellen och Leicester i mitten av tabellen så handlar denna match om ära. Eftersom Tottenham, med all rätt, redan har börjat fira sin succé säsong så blir det inte hundra procent i detta möte. Därmed ska de inte heller vinna vartannat möte - som marknaden i nuläget föreslår. Så det finns ett intresse i att kika på ett spel på att Leicester tar poäng.

Leicester har på sistone spelat riktigt bra, i synnerhet på hemmaplan:
Leicester 3 - 0 Watford
Leicester 1 - 1 Atletico Madrid
Leicester 2 - 0 Sunderland
Leicester 2 - 0 Stoke
Leicester 3 - 1 Hull
Leicester 3 - 1 Liverpool

Vi får gå tillbaka till den 5 februari för att hitta en förlust på hemmaplan och då blev det 0-3 mot Man United - OBS! Då var det Claudio Ranieri som coachade laget. Sedan han fick avgå har de alltså inte haft en enda förlust på hemmaplan. Så pass starka är Leicester på King Power Stadium. Så varför skulle de slappna av nu när de är glödheta och får Tottenham på besök. Jag ser ingen anledning till det.

I den senaste 2-1 vinsten mot Man United säkrade Tottenham sin andra plats i ligan. Det blev fest, då publiken sprang ut på planen direkt. Tottenham har gjort en strålande säsong och kommer att få spela Champions League nästa säsong. Dock så har det varit lite trötta ben fram mot slutet av säsongen, vilket kunde ses klart och tydligt i bortaförlusten mot West Ham (0-1). Trots ett stort bollinnehav lyckades inte Tottenham göra något mål framåt. I säsongens nästsista match mot Leicester kan vi räkna med att en del spelare kommer att luftas samt att matchen därmed inte tas på största möjliga allvar.

Tidigare möten har varit väldigt jämna. Förutom cupvinsten med 2-0 så har de övriga fyra inbördesmöten slutat med en Leicester seger och tre oavgjorda matcher. Jag är övertygad om att även detta möte blir väldigt tufft för båda lagen och är inte alls enig med marknaden om att Tottenham ska vinna lite oftare än vartannat möte.

Därmed finner jag ett stort värde i strax över dubbla pengar på att Leicester tar åtminstone en poäng i det tuffa mötet och lägger ett spel på 1X i matchen till 2.07 i odds hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip