Speltips: BLGM till 1.70 hos bet365 .

Atalanta gör resan till England och närmare bestämt Liverpool när kvartsfinalerna av Europa League dundrar igång.

Hemmalaget Liverpool kommer från ett dubbelmöte i åttondelsfinalerna mot Sparta Prague. En pulverisering blev resultatet av det, hela 11-2 totalt.
I ligan är man fortsatt i allra högsta grad med i kampen om ligatiteln. En mindre plump i protokollet kom dock senast när man “endast” fick med sig 2-2 i mötet med Manchester United på Old Trafford. Ingen katastrof såklart, men man har heller inte råd att tappa många fler poäng om man vill hänga på Arsenal och City.

Atalanta kommer från en desto tajtare åttondel mot Sporting Lissabon, där man lyckades vinna med 2-1 på bortaplan och ta sig vidare efter 1-1 hemma i Italien.
Nu kommer man dock med två raka förluster i bagaget. 0-1 i Coppa Italia mot Fiorentina och en 2-1 förlust i ligan hemma mot Cagliari senast. Dessförinnan slog man Napoli med hela 3-0, så det är som vanligt ett Atalanta som blandar och ger.
Atalanta ska dock inte underskattas. Man går mot en klart godkänd säsong då man ligger på europaplats i ligan och har ännu inte förlorat i Europa League, så någon lätt resa tror jag inte det blir för Liverpool.

Liverpools tuffa matchande skapar möjligheter

Anledningen till att jag tror båda lagen hittar nätmaskorna i det här mötet är en kombination av statistiken och Liverpools tuffa matchande. Både Liverpool och Atalanta har haft svårt att hålla nollan den senaste tiden. Liverpool har sju raka matcher utan att hålla nollan, medan Atalanta endast hållit nollan i en av de senaste sju matcherna.

I Europa League hittills har Liverpool endast lyckats hålla nollan i 2 av 8 matcher, och släppt in mål mot betydligt mycket sämre motstånd än Atalanta. Så att Atalanta ska kunna såra Liverpool, trots att det är på bortaplan, tror jag absolut på.

Något annat som inte alls är omöjligt är en viss rotation i Liverpools startelva. Man går trots allt en extrem kamp i toppen av Premier League där jag tror det största fokuset ligger och man har en ny match i ligan bara tre dagar efter detta. Bredden på Liverpools trupp är bra, men inte sylvass i min mening.

Jag tror absolut att Liverpool har goda möjligheter att vinna den här matchen, och bör till och med göra det, men Atalantas offensiv är bra och ska inte underskattas mot ett Liverpool som är mitt i ett tajt matchande samt en kännbar skadelista.
Vi vet att Liverpool har en tendens att vara naiva defensivt, och detta tajta spelschema och kanske lite trötta ben hjälper nog föga mot det.

Liverpool rak seger & BLGM behöver inte vara dumt, men jag nöjer mig med att båda lagen gör mål i matchen till 1.70 hos bet365 !
This is the stats tab
This is the post tip