Det är dags för den största drabbningen i Premier League. En match som slutade 0-0 med samma managers ifjol och jag tror återigen på en målsnål historia. Under 2,5 mål blir mitt spel.

Även om över/under-spel är lite chansartade då tillfälligheter kan avgöra allt så tycker jag mycket talar för under 2,5 mål i det här mötet.

Liverpools manager Jürgen Klopp är hårt pressad och har fått utstå väldigt mycket kritik på slutet. Med all rätta. Hans taktiska kunnande är begränsat och det som till slut fick Dortmund att göra sig av med honom ser nu ut att upprepas i Liverpool. I slutändan krävs det något mer än charm, full fart framåt och hård kamp.

Liverpool har släppt in många billiga mål under en längre tid. En gång är ingen gång men flera gånger är en trend och den som bär ansvaret för det här är Klopp. Han har nu haft tid på sig att reda ut Liverpools försvar men inte lyckats. Det här i kombination med att Liverpool behöver gå framåt och vinna den här matchen kan såklart tala emot mitt spel. Jag väljer dock att vända på det argumentet.

Då det mestadels är Klopp som manager och inte Liverpool som klubb som kritiserats och nästan på en nivå där man ifrågasätter om han är tillräckligt intelligent så tror jag Klopps prio 1 den här gången är att inte släppa in något billigt mål. Prio 2 är att till varje pris vinna matchen. Klopp måste göra allt han kan för att rätta till defensiven annars är han snart utan jobb och förlöjligad.

Uniteds manager Jose Mourinhou behöver väl knappast någon längre presentation vad gäller defensiv fotboll och att parkera bussen. Det är hans signum. Särskilt på bortaplan i stormatcher.

Då United fått en väldigt bra start i ligan med sex segrar och ett kryss så tror jag att Mourinho är nöjd med ett kryss borta mot Liverpool. United kan spela en klassisk Mourinho-match borta mot storklubbar här. Utan press då ligastarten varit bra och utan att riskera något bakåt. För att sedan hoppas att Lukaku mm löser det framåt. Jag ser ingen anledning till att Mourinho inte ska vara Mourinho i just den här matchen.

Jag tror att det här blir en match som kommer präglas av taktik och stark defensiv. Mourinhos defensiva tänk kan faktiskt hjälpa Klopp i sin strävan att undvika att Liverpool ska släppa in något billigt mål. Jag tror därför på en match med få mål.

Förra säsongen:
Liverpool v United 0-0
United v Liverpool 1-1

Spel: Under 2,5 mål – odds 2.00 bet365

This is the stats tab
This is the post tip