MATCHSTART 17.15!

OFFICIELLA STARTELVOR:
Liverpool: Mignolet, Clyne, Skrtel, Sakho, Moreno, Lucas, Can, Milner, Coutinho, Lallana, Origi

SouthamptonFC: Stekelenburg, Cédric, Fonte (c), van Dijk, Bertrand, Wanyama, Clasie, S. Davis, Mané, Tadić, Pellè.

Premier League rullar vidare efter en vecka med Champions League och Europa League. Många matcher i helgen men här väljer jag att fokusera på den som spelas söndag med avspark 17.15, Liverpool - Southampton.

Tabell:
6. Southampton 5 2 1 2 +1 7p
9. Liverpool 4 4 1 1 -1 7p

Liverpool vann båda mötena förra säsongen, 2-1 hemma och 0-2 borta. Trots att Southampton har förlorat massvis(!) med talanger och lovande spelare de senaste säsongerna har Pochettino och Koeman hållit kvar klubben på högre mark i tabellen. Svårt att inte bli imponerad av lagets ungdomsakademi! Förra säsongen blev det poängrekord då klubben slutade på en 7:e plats i tabellen med 60 poäng, laget låg länge på en fjärdeplats, vilket skulle inneburit spel i Champions League.

I mitt förra speltips tipsade jag om just Liverpool i torsdagens Europa League-omgång. Rubin Kazan stod som motståndare på Anfield och hemmalaget fick en tuff start på matchen då det ryska laget fick in ett tidigt ledningsmål. Emre Can kvitterade innan halvtidsvila och hela andra halvlek öste(!) Liverpool på, 29-5 i målchanser men ett ledningsmål uteblev. Jürgen Klopp-effekten? Njae, tysken har en del att arbeta med innan han kan sätta laget i sitt rätta spel. Liverpool har spelat fyra raka matcher som slutat oavgjort, och jag tycker att det finns en god chans till att den streaken fortsätter.

Fyra hemmamatcher har Liverpool spelat såhär långt, i ligan. 2 vinster, 1 oavgjord och en förlust har det resulterat i. Southampton har spelat flitigt på bortaplan där laget fortfarande är obesegrade, 3 oavgjorda och en vinst mot Chelsea senast. Endast en förlust i ligan på senaste sex matcher också.

Jag har alltid varit imponerad av Southamptons som lag och hur de presterar. Ett intressant lagbygge varje säsong, som har levererat fina resultat trots stor spelaromsättning varje säsong. Värvningarna av Saido Mané, Dusan Tadic och Shane Long. har visat sig som riktigt bra sådana. Två assistkungar de förstnämnda. Shane Long är tyvärr ännu skadad och missar söndagens match. Även anfallaren Graziano Pellè, 30-åringen från Italien, som har hittat nätet hela fem gånger redan, gör det riktigt bra.

Läget i lagen:
Liverpool: Missar gör Flanagan, Henderson, Gomez, Ings, Rossiter, Sturridge är ännu ett frågetecken, jag utesluter en startplats iallafall.
Southampton: Stekelenburg, Long, Gardos och Forster missar.

Kommentar:
Ähnej, Liverpool och Klopp behöver mer arbete för att hitta lagspelet och goda resultat. Tror på poäng för Southampton i söndagens möte. Dubbelchans på Southampton till 1.85 tar jag utan att tveka.

SPEL: Southampton +0.5 till 1.85 hos Sbobet, 1.5/5 units. Finns även hos bet365 .

Twitter@HolmbergAke

EDITERAD 2015-10-25 16.18:34

This is the stats tab
This is the post tip