Mainz asian handicap 0 (pengarna tillbaka vid kryss) spelas till 1.88 hos Bethard .

Tidigare möten:
17/18 Mainz - Stuttgart 3-1 (Tyska cupen)
17/18 Stuttgart - Mainz 1-0

Bundesliga
13 Stuttgart 18 6 2 10 14:21 -7 20p
15 Mainz 18 4 5 9 21:31 -10 17p

Mainz hemma:
4-1-4 12-12

Form:
O,F,O,V,F

Senaste match:
Hannover - Mainz 3-2

Stuttgart borta:
0-1-8 4-16

Form:
F,F,F,F,V

Senaste match:
Stuttgart - Hertha Berlin 1-0

Ångestladdat möte på Opel Arena mellan två klubbar som slåss i botten. Hemmalaget kommer att jaga årets första seger mot gästerna som haft det förtvivlat svårt på resande fot.

Mainz såg ut att få en lysande start på det nya året när man gick upp i en tvåmålsledning efter dryga halvtimmen borta mot Hannover. Men när Bastian Dankert blåste för halvtid så visade resultattavlan 2-2 och innan matchen var slut så hade Hannover både vänt och vunnit efter tre mål av Niclas Fullkrug. Båda nyförvärven Anthony Ujah och Nigel de Jong fick göra debut i Mainz-tröjan och den sistnämnde spelade till och med från start och gjorde det stundtals riktigt bra på mitten. Den sistnämnde orsakade dock straffen vid 2-2 målet men med lite matchträning så kan nog det där visa sig vara en riktigt fin värvning.

Stuttgart lyckades vinna förra helgen mot hemma Hertha Berlin med 1-0 när Bundesliga var tillbaka. Men det var långt ifrån någon imponerande insats och matchen ändå mål var ett snöpligt självmål av Hertha-backen Niklas Stark. Innan uppehållet hade Stuttgart fem raka förluster, och den sista förlusten innan uppehållet var just mot Mainz med 1-3 i åttondelsfinalen i tyska cupen.

Här tycker jag Mainz blir undervärderade. Stuttgart har trots segern senast långt ifrån någon bra form, och bortaspelet har varit under all kritik under hela säsongen. 0-1-8 är ett facit som talar ett tydligt språk. Mainz alla segrar den här säsongen har precis som Stuttgart bara kommit på hemmaplan, och visst bör man ha goda möjligheter att ta en ny trea framför hemmafansen mot seriens sämsta bortalag?

Raka ettan står runt 2,65 vilket jag finner alldeles för högt. Men jag väljer ändå det "säkra" spåret (Mainz asian handicap 0) till 1.88 hos Bethard .
Det här förlorar väl inte Mainz!

Tippar 2-1, vad tror ni?

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip