Lördagens tredje match i den spanska La Liga spelas på Estadio La Rosaleda där Malaga tar emot Athletic Bilbao. Detta är ett viktigt möte för jumbon Malaga, som har förlorat samtliga fem matcher i inledningen av ligan. Även Bilbao har startat sämre än förväntat, av den enkla anledningen, precis som i Malagas fall, att laget har släppt in för många mål bakåt. I och med att vi har två lag med stora bekymmer i defensiven finner jag det helt öppet huruvida detta möte ska sluta med under eller över 2.5 mål i matchen.

Det här borde vara Michels sista chans att få fortsatt förtroende i Malaga som coach. Efter att ha släppt in 11 mål på fem inledande matcher har han haft svårt med att få någon som helst ordning på försvaret. Det värsta inträffade i den senaste 0-5 förlusten borta mot Valencia, där Malaga var totalt utspelade. Michels 4-1-4-1 formation har varit för offensiv, där de inte alls har hängt med i kontringsspelet. I den senaste hemmamatchen mot Las Palmas blev det förlust med 1-3. När Las Palmas kunde sätta dit tre baljor så ska definitivt även Bilbao klara av det.

Den tidigare hemmastarka Bilbao har slarvat rejält i försvarsspelet. På San Mames Barria senast blev det förlust mot Atletico Madrid med 1-2. Mål lyckas Bilbao nästan alltid att göra, men den stabila backlinjen har gått ner sig denna säsong. Även om ligan började bra med två vinster utan insläppta mål så har det på sistone sett väldigt svajigt bakåt, där jag inte riktigt tycker att spelarna kämpar hårt nog - i jämförelse med inledningen av säsongen samt hur väl de försvarade sig förra säsongen.

Det senaste mötet i Malaga slutade med resultatet 2-1 till hemmalaget, vilket är något Michel verkligen jobbar mot inför detta möte. Att Malaga släpper in mål är skrivet i sten för tillfället. Dock så har Malaga potential offensivt för att kunna ställa till det mot en obalanserad defensiv i Bilbao. I mitt tycke är det lika stor sannolikhet att detta blir ett mållöst möte som att det blir en målexplosion. Därmed finner jag ett stort värde i att spela på över 2.5 mål i matchen till 2.20 i odds hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip