Lördagens sista match i den spanska La Liga spelas på Estadio La Rosaleda där Malaga CF tar emot Atletico Madrid. Marknaden har gått upp rätt så mycket på bortalaget, utan egentligen någon anledning, i mitt tycke. När oddset på en Atletico Madrid seger är nästan uppe i dubbla pengarna så är det alltid intressant att kika närmare på ett vinnarspel, när de möter ett lag som befinner sig på den nedre halvan av tabellen.

Det kommer att bli tufft att stå emot Atletico Madrid för Malaga, som har haft en väldigt lång och djup svacka. Malaga har haft problem att skapa något kreativt i offensiven, samtidigt som defensiven också har blivit betydligt sämre. De kommer senast från ett mållöst bortamöte mot Leganes. Dessförinnan blev det fyra stycken förluster:

Malaga 1 - 2 Alaves
Atletico Bilbao 1- 0 Malaga
Malaga 1 - 2 Real Betis
Eibar 3 - 0 Malaga

Jag vill tro att vi alla är eniga om att Atletico Madrid är ett bättre lag än Alaves, Atletico Bilbao, Real Betis och Eibar. Åtminstone säger tabellen oss det. Tabellen är också anledningen till att Atletico Madrid bara måste gå för en trepoängare i detta möte, då ligatrean Sevilla har två poäng mer (båda lagen har spelat lika många matcher). Tredje platsen innebär direktkvalifikation till Champions League så moroten är stor inför detta möte.

På skadelistan och avstängningslistan hittas Yannick Ferreira Carrasco, som enligt mig är ett avbräck, men som enligt tränaren Diego Simeone går att ersätta med fullvärdiga spelare. Dock har Malaga betydligt större bekymmer, i avstängningen på toppforwarden Charles samt skadorna på anfallaren Sandro Ramirez och offensiva mittfältaren Juan Anor - båda är tveksamma till start och kommer att testas sent, vilket innebär att de åtminstone inte är i sitt esse. Malaga har dessutom skador och tveksamheter till övriga forwards-alternativ, som inte heller har spelat så mycket denna säsong, så det fortsätter att se mörkt ut på anfallssidan.

Atletico Madrid har tre segrar i ligan, varav den sista matchen blev en 3-1 vinst hemma mot Sevilla. Laget har hittat formen igen och ska vara klara favoriter mot Malaga. Marknaden öppnade med 1.75 i odds och har sedan dess stigit. Unibet har lagt sig med flit högst upp av alla, en bit över självaste marknaden, så det är bara att tacka och ta emot, då Atletico Madrid bör vinna detta möte tre gånger av fem (precis som inbördes statistiken på de fem senaste matcherna vittnar om). Ett spel läggs på oddset 1.98 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip