Sista matchen av den första omgången av den spanska La Liga spelas på Estadio La Rosaleda där Michels Malaga tar emot Eibar. Malaga slutade på en elfte plats i fjol. Inför denna säsong har inte Malaga gjort några som helst heta nyförvärv och det visar verkligen att det återigen saknas visioner och framtidssatsningar i laget. Eibar gör härmed sin fjärde säsong i la ligan och har för varje år presteras bara bättre och bättre, där de förra året slutade på en tionde plats. I mitt tycke är detta ett helt öppet möte och då finns det värde att hämta när marknaden har öppnat upp med Malaga som en favorit.

Det är trist och tråkigt att Malaga inte har storsatsar i år. Inte heller har de satsat överhuvudtaget. Det finns liksom ingen större vilja att komma tillbaka till storhetstiden utan de förlitar sig på det de har och hoppas på bättre tider bara. Dessvärre kommer inga sådana, med tanke på att försäsongen har sett bedrövlig ut. Efter sex raka förluster i träningsmatcherna tog de slutligen en 1-0 vinst mot Villarreal den 11:e augusti. Men att förlora sex matcher i rad, mot Sheffield United, Hertha Berlin, Alkmaar, M-gladbach, Lazio och Granada - det är under all kritik. Malaga kommer till denna match med sämsta möjliga uppladdning. Jag ser ingen som helst anledning till att Malaga ska vara favoriter i matchen mot Eibar.

Vi minns väl alla vilken avslutning Eibar stod för mot självaste Barcelona i ligans sista match. Där visade Eibar en härlig kämparvilja och att de även denna säsong kommer att satsa på att lyckas med ännu bättre resultat. Fortsätter de att satsa och kriga som de har gjort hittills är det mycket som talar för att de också kommer att lyckas. Även om Eibar har förlorat sina senaste två vänskapsmatcher, där en hel del taktiska formationer och grejer har testats, så har de ändå spelat stabilt under sommaren - där de har tre vinster och tre förluster mot blandad kompott.

Förra säsongen möttes lagen först i Malaga, där Malaga vände underläget 0-1 till 2-1 efter en stark prestation. Returmötet spelades i Eibar där Eibar enkelt fick med sig tre pinnar efter en 3-0 seger. Även tidigare har det varit jämt mellan lagen inbördes och det kommer fallet att vara även i denna oförutsägbara öppningsmatch.

Därmed finner jag ett stort värde i att spela på att Eibar åtminstone tar en poäng i matchen och lägger ett X2 spel i matchen, till 1.74 i odds hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip