Måndagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadio La Rosaleda där Malaga tar emot Espanyol. Det är ett öppet möte mellan två lag på den nedre halvan av tabellen som kan sluta hur som helst egentligen, förutom att det blir målrikt. Båda lag har haft svårigheter att komma igång med målskyttet på sistone och något målkalas kan jag inte se här. Det är intressant att kika närmare på ett spel där båda lag inte gör mål i matchen, såsom fallet ofta har varit tidigare.

På de två senaste ligamatcherna har inte Malaga lyckats med att näta något alls. I stället har det blivit 0-2 hemma mot Real Betis och sedan blev det 0-1 borta mot Alaves. Det har varit oerhört svårt för Michels mannar att skapa något vasst framåt. Rotation bland forwards har också förekommit och inför mötet mot Espanyol har det tränats på ett ännu offensivare anfallsspel där laget ryktas starta med 4-3-3 formation. Återstår att se. I vilket fall har det sett så pass uddlöst ut i anfallsspelet att jag tvivlar på att vi får se någon direkt förändring i mötet mot Espanyol.

Även om Espanyol kommer senast från en 1-0 vinst i ligan mot Atletico Madrid, där det för övrigt såg mycket stabilt ut i försvaret, så är inte laget känt för att vara någon målmaskin. Segermålet kom i slutet av matchen, efter att försvaret helt hade tappat bort Sergio Garcia. Förvisso möter Espanyol härnäst ett lag med ett mycket sämre försvarsspel, så de kommer att ha chanser att göra mål, men Malaga kommer att försöka täppa till det bakåt, eftersom de ändå måste kriga om viktiga poäng.

På de fem senaste inbördesmöten har båda lag gjort mål i två av dessa. Se här:

Fotboll Primera Division: 4/2, 2017
Malaga 0 - 1 Espanyol

Fotboll Primera Division: 26/8, 2016
Espanyol 2 - 2 Malaga

Fotboll Primera Division: 3/4, 2016
Malaga 1 - 1 Espanyol

Fotboll Primera Division: 21/11, 2015
Espanyol 2 - 0 Malaga

Fotboll Primera Division: 14/2, 2015
Malaga 0 - 2 Espanyol

Då marknaden erbjuder 1,80 i odds på att båda lag inte ska göra mål finner jag ett stort värde och lägger ett spel hos ComeOn .
---
Preliminär startelva Malaga: Roberto, Roberto Rosales, Luis Hernandez, Ignasi Miquel, Diego Gonzalez, Jose Recio, Manuel Iturra, Juanpi, Keko, Adalberto Penaranda & Gonzalo Castro.

Preliminär startelva Espanyol: Pau Lopez, Didac Vila, Mario Hermoso, David Lopez, Javi Lopez, Pablo Piatti, Javi Fuego, Victor Sanchez Mata, Sergi Darder, Gerard Moreno & Sergio Garcia.

This is the stats tab
This is the post tip