Måndagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadio La Rosaleda där Michels Malaga tar emot Las Palmas. Båda lagen har inlett ligan med två förluster. Dock har deras förlustmatcher sett helt olika. För Malagas del har det varit olyckliga förluster medan för Las Palmas del har de blivit utspelade och krossade av mycket bättre motståndare. I mitt tycke ska Malaga vara klara favoriter här. När marknaden erbjuder över dubbla pengarna på en rak hemmaseger finner jag ett stort intresse i att kika närmare på ett spel på Malaga vinst.

Även om Malaga har inlett säsongen trögt har de gjort det helt okej fortfarande. De spelade bra i 0-1 förlusten hemma mot Eibar och spelade sedan ännu bättre i 0-1 förlusten borta mot Girona. Trots att laget inte har satsat något inför denna säsong, tyvärr får jag väl ändå lov att säga, så har Michel börjat få fart på truppen. Dessvärre har de ännu inte gjort något mål framåt, men har samtidigt försvarat sig väl och endast släppt in ett mål i varje match. Mot Las Palmas ska målskörden lossna, eftersom de möter ligans sämsta bortalag, som också har ligans ostabilaste försvarslinje.

Manuel Marquez Roca, som kom från att ha tränat reservlaget, tog över som coach för Las Palmas under sommaren. Billigt, ja, bra, nej. I öppningsmatchen var Las Palmas helt chanslösa mot Valencia i ett möte som slutade 1-0, men borde snarare ha slutat 5-0, enligt mig. Sedan kom ett kross som brev på posten, hemma mot Atletico Madrid, med 1-5 (trots att Atletico saknade sin främsta målskytt Griezmann). Läget är fortsatt kritiskt och det finns inget som tyder på att trenden ska vända, med tanke på att det är ett antal spelare som fortfarande saknas i truppen så ingen förstärkning är på gång heller.

Tidigare möten har slutat med tre vinster för Malaga, en oavgjord och en vinst för Las Palmas:
LaLiga: 20/2, 2017
Malaga 2 - 1 Las Palmas
LaLiga: 17/9, 2016
Las Palmas 1 - 0 Malaga
LaLiga: 15/5, 2016
Malaga 4 - 1 Las Palmas
LaLiga: 10/1, 2016
Las Palmas 1- 1 Malaga
LaLiga 2: 9/3, 2008
Las Palmas 1 - 2 Malaga

Då Malaga på hemmaplan även tidigare har haft lätt mot Las Palmas finner jag att statistiken ovan talar sitt tydliga språk. Malaga ska vinna minst tre av fem möten, vilket ger ett bra värde i oddset 2.10 och därmed lägger jag ett spel på en rak Malaga vinst hos Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip