Måndagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadio La Rosaleda där nästjumbon Malaga tar emot Real Betis, som befinner sig på den nedre halvan av tabellen. Efter att ha tagit en stark bortaseger mot Real Sociedad verkar det som att Malaga har stärkts ytterligare. Dock är detta fortfarande ett bottenmöte, då Malaga möter ett Betis som är inne i en tung period där det på bortaplan, som vanligt, har ser riktigt illa ut. Något målkalas kan jag inte se framför mig, i synnerhet inte då tidigare möten har varit målsnåla, så jag finner det intressant att kika närmare på ett spel där båda lag inte gör mål i matchen.

Efter en bedrövlig öppning av säsongen har Malaga vaknat till på sistone och tagit viktiga poäng. Nuförtiden verkar det åtminstone finnas en god tanke med försvarsspelet, som har resulterat i att inte lika många mål har blivit insläppta. Att klara av att hålla nollan borta mot Real Sociedad är starkt. Dessförinnan spelade Malaga hemma mot Levante där matchen slutade mållöst. Så Malaga har alltså inte släppt in något mål på två raka matcher. Det kommer att bli svårt för Real Betis att bryta den positiva trenden.

Real Betis har inte lyckats göra mål framåt på två raka ligamatcher. Inte heller har de gjort något mål framåt på tre raka bortamatcher i ligan. Hemma spelar de bra, men borta uselt. Detta är ett faktum med tanke på hur länge situationen har varat. Mot defensivt starka Malaga blir det svårt att spräcka nollan, utan Real Betis kommer att fokusera på att inte bjuda på något gratis här. Med tanke på den usla bortastatistiken kommer de att nöja sig med ett 0-0 resultat så all fokus på defensiven för Real Betis del.

Även tidigare ligamöten har slutat många gånger med att båda lag inte gör mål. Se här:

Fotboll Primera Division: 28/2, 2017
Malaga 1 - 2 Real Betis

Fotboll Primera Division: 23/9, 2016
Real Betis 1 - 0 Malaga

Fotboll Primera Division: 19/3, 2016
Real Betis 0 - 1 Malaga

Fotboll Primera Division: 7/11, 2015
Malaga 0 - 1 Real Betis

Fotboll Primera Division: 31/3, 2014
Real Betis 1 - 2 Malaga

Då tre av de fem senaste möten har slutat med att båda lag inte har gjort mål i matchen finner jag ett stort värde i att lägga ett spel till 2.10 i odds hos Ladbrokes.
---

Preliminär startelva Malaga: Roberto, Roberto Rosales, Luis Hernandez, Paul Baysse, Diego Gonzalez, Keko, Adrian Gonzalez, Jose Recio, Gonzalo Castro, Adalberto Penaranda & Borja Baston.

Preliminär startelva Real Betis: Antonio Adan, Riza Durmisi, Zouhair Feddal, Aissa Mandi, Antonio Barragan, Ryad Boudebouz, Fabian, Victor Camarasa, Cristian Tello Herrera, Sergio Leon & Joaquin.

This is the stats tab
This is the post tip