Allsvenskan fortsätter att rulla vidare efter ett mindre uppehåll. Europaspelet börjar smått även det sparkas igång och det får Malmö känna på just nu. Skåningarna spelade i onsdags 1-1 mot makedonska laget Vardar Skopje i CL-kvalet, vilket innebär att en vinst på bortaplan är ett måste på tisdag.

Detta möte kommer därmed rätt lämpligt för Sirius chanser till att klättra närmare toppen:
1. Malmö FF 14 +12 33p
2. IFK Norr. 15 +5 27p
3. IK Sirus. 14 +9 25p

Kvalitén på lagens spelarmaterial skiljer sig tydligt, trots det så hänger ändå nykomlingarna från Uppsala med i tabellen. Det är klart imponerande. 21 mål på 14 omgångar! Har dock svårt att se Sirius sluta på någon högre position än runt 3-6:e plats någonstans. Med deras stjärna Kingsley Sarfo, som glänste i våras, såld till just Malmö FF så lär det knappast bli lättare. Dock har laget fått in offensiva krafter i form av Shkodran Maholli från Häcken samt Elias Andersson. Återstår att se hur mycket de kan bidra!

MFF fick alltså endast 1-1 med sig hemma mot Vardar Skopje, Brorsson kvittera sent. Viktigt...
Ställde då upp följande: Wiland, Tinnerholm, Nielsen, Brorsso, Konate, Rakip, Christiansen, Lewicki, Yotun, Berget och Cibicki. Dessförinnan vinst borta mot Häcken i en tajt match, 0-1.
Tror inte denna match kommer så lägligt för skåningarna. Sirius är ingen lätt nöt att knäcka, ett kompakt lag som inte släpper allt för många chanser. Sedan har MFF inte sett lika stabila ut försvarsmässigt denna säsong som vi är vana vid. CL-kvalet och täta spelscheman bör också sitta i både huvud och ben. Mot ett Sirius med fyra raka vinster. Klart är att Safari och Rosenberg missar dagens match. Bengtsson tillbaka.

Tycker chansen för att MFF ska göra deras första poängtapp på de fyra senaste omgångarna är aningen större än vad oddset antyder.

Jag spelar IK Sirius +1 asian till 2.00 hos bet365 med 1.5/5 units. Med pengarna tillbaka om Malmö vinner med en boll.

Twitter@HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip