Malmö FF 1/1 mot Sirius testas. Spelet innebär att MFF måste leda i halvtid och vinna matchen.

Sirius är skadedrabbade och kommer till matchen med blott fyra avbytare. Sex spelare är skadade:
Jesper Arvidsson, Philip Haglund, Ante Björkebaum, Niklas Busch-Thor, Johan Andersson och Ante Eriksson. Det är inte vilka spelare som helst som bommar matchen, flera avbräck.

Sirius startelva (enligt UNT):
Lukas Jonsson -
Karl Larson, Johan Eiswohld, Oscar Pehrsson, Jakob Bergman -, Kim Skoglund, Diego Montiel, Christer Gustafsson - Ian Sirelius, Alexander Nilsson, Kingsley Sarfo.

För Sirius del är det årets första gräsmatch. De har vunnit två tidigare konstgrästräningsmatcher mot Örebro och GIF Sundsvall. MFF har redan spelat en träningsmatch på underlaget - 2-0-förlusten mot Östersund - och det är nog en liten fördelsfaktor för de regerande mästarna. Sirius gjorde sitt första gräspass under tisdagseftermiddagen medan MFF kört på i en dryg vecka nere i Spanien.

Malmö har 0-1 mot Helsingör och 0-2 mot Östersund i träningsmatcherna såhär långt. Matchen mot Östersund var dock ett steg framåt och laget skapade åtminstone 5-6 heta målchanser. Har Christiansen + Rasmus Bengtsson out igen, men Rosenberg är tillbaka. Brorsson är skadad, vilket gör att Safari väntas spela mittback, ingen större försvagning enligt mig. Wiland är hel, men lär inte spela ännu.

Elvan (enligt Sydsvenskan):

Fredrik Andersson -
Anton Tinnerholm, Lasse Nielsen, Behrang Safari, Pa Konate -
Pawel Cibicki, Oscar Lewicki, Magnus Wolff Eikrem, Mattias Svanberg -
Jo Inge Berget, Markus Rosenberg.

Magnus Pehrsson har fått en resultatmässigt svag start som Malmötränare med två raka förluster. Träningsmatcher är bara träningsmatcher, men som han själv säger:
- Det är klart att det skaver. Vi vill alltid vinna matcher. Men där vi är tycker vi att vi flyttar saker åt rätt håll.

En bättre prestation senast alltså. Trots det blev det förlust. Räknar med ett inspirerat Malmö som säkert är måna om att ta säsongens första seger med sig från den här matchen, de hem till Skåne på torsdag.
Eftersom Malmö inte lirar i Svenska Cupen betyder de har matcherna en hel del för skåningarna.

Ett skadedrabbat Sirius är i inledningsfasen av sitt träningsläger. Viktigt för deras del är såklart att inte åka på några nya skador. Har en intressant trupp och kommer säkert göra det bra i Allsvenskan, kan säkert bli något Östersundsliknande av deras allsvenska år.

Känns dock som den här matchen kommer lite olägligt för deras del med tanke på skadesituationen, som inte medger den vanliga bytesrotationen. När de dessutom saknar ett par spelare mot ett kapabelt Malmö, som borde vara klart inspirerade efter förlusten senast, tror jag på mästarna.

Sirius är bra, men trots allt är det en nykomling mot de regerande mästarna. I en träningsmatch kan förvisso allt hända och motivationen hos lagen kan vara svårtydd. Men som jag läser den här matchen är det ett revanschsuget Malmö som borde kunna få retroaktiv utdelning efter matchen mot Östersund.

Tror Malmö kan täcka ett hcp-spel (vinna med två bollar), men det finns i skrivande stund inte tillgängligt. Väljer därför ht/ft då jag hoppas ett aggressivt Malmö får tidig utdelning.



This is the stats tab
This is the post tip