En vänskapsmatch mellan Malta och Luxemburg äger rum, som är ett helt öppet möte mellan två jämbördiga lag. Även om Luxemburg är något vassare på att göra mål så handlar det om två målsnåla lag som ställs mot varandra. Så något målkalas kommer vi troligen inte att få se. I och med att det dessutom är en vänskapsmatch så blir det ingen extra press på något av lagen att bara hitta sina positioner och försvara sig väl. Att något av lagen gör ett mål eller två kan inträffa men att båda ska lyckas blir betydligt svårare i detta möte.

Malta gjorde inget vidare EM-kval. Dessutom, på de senaste sex matcher har Malta endast lyckats med att göra ett mål framåt. På bortaplan släpper de givetvis in mål mot allt och alla men på hemmaplan har de åtminstone störst chans att hålla nollan. Mot just Luxemburg, vars enda inbördesmöte på de senaste åren har slutat med 2-0 till Malta år 2012, borde Malta kunna försvara sig väl och täppa till bakåt.

På bortaplan brukar Luxemburg göra noll mål framåt, vilket faktiskt är fallet i de tre senaste borta matcherna. Även om dessa spelades mot starkare landslag än Malta (Sverige, Frankrike och Holland) så skapades det inte så mycket framåt i dessa möten. Förvisso kommer Luxemburg från två bra insatser, men dessa har varit på hemmaplan. När Luxemburg nu återigen ska spela borta blir det desto tuffare att näta mot ett landslag som redan spelar väldigt defensivt.

Då jag har svårt att se någon höjdarmatch på något sätt, utan mest två lag som fokuserar på att spela väl och försvara sig stabilt, blir det tufft för dem båda att göra mål. Därmed finner jag ett värde i oddset 1.81 på att båda lag inte gör mål och lägger ett spel hos Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip