I fotbolls-VM kvalgruppen F spelas en match mellan Malta och Slovakien. Det är ett möte där Slovakien är stora favoriter och bara ska vinna. Då Malta har varit totalt uddlösa framåt under de senaste matcherna tvivlar jag på att Slovakien, som inte heller är helt på topp, ska lyckas med ett målkalas. Marknaden är på väg ner på under spelen och jag finner det intressant att kika närmare på under 2.5 mål i matchen - som är över dubbla pengarna.

Det skrivs mycket i media om Michael Mifsud, en 35-åring som fortfarande är en viktig offensiv pjäs för det maltesiska landslaget. För mig är det oförklarligt med tanke på att vi gå tillbaka till 2013 för att hitta när han senast gjorde ett mål. Han blir knappast giftigare med åldern. Rent generellt måste sägas att Malta har dessvärre varig väldigt dåliga överlag. I fyra raka matcher har Malta inte lyckats göra något mål framåt. Det är egentligen ingenting som talar för att trenden ska brytas mot Slovakien, där Malta dessutom saknar två startspelare i Rowen Muscat och Jurgen Pisani.

Även Slovakien har haft lite problem att göra mål i kvalet. I de första två matcherna lyckades Slovakien inte åstadkomma något framåt för att sedan komma igång och parkerar nu på en tredje plats, med Slovenien och England framför sig. Så här har Slovakien spelat hittills i VM-kvalet:
Slovakien - England 0 - 1
Slovenien - Slovakien 1 - 0
Slovakien - Skottland 3 - 0
Slovakien - Litauen 4 - 0

Det är en sak att på hemmaplan göra tre och fyra mål mot Skottland och Litauen. När Slovakien reser till Malta, utan fotskadade Stanislav Lobotka, har jag svårt att se dem upprepa bedriften. På hemmaplan kan Malta försvara sig bra men samtidigt inte hota framåt. Därmed blir det endast ett lag som räknas göra mål här. Det senaste mötet, som spelades i Slovakien, slutade med 1-0 till hemmanationen. Jag räknar med 1-0 och max 2-0 till Slovakien här - men inget målkalas på något sätt.

Marknaden har öppnat med över 2.5 mål som favorit i detta möte. Dock är marknaden på väg ner på under alternativen. Innan några fler oddssänkningar sker så är det ett bra läge att redan nu spela på under 2.5 mål i matchen till oddset 2.04 hos Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip