Över 1,5 mål i första halvlek mellan Man City-Liverpool tas i tisdagens CL.

Peps Man City åkte på en rejäl käftsmäll i match ett. 3-0 till Pool ger ett ruskigt tufft utgångsläge inför den här matchen. Man City har väl 10-15% chans att stå för en bragdvändning här. För att lösa det krävs minst tre egna mål.
Full fart framåt, med andra ord. Positivt är att Agüero är tillgänglig igen, City behöver honom i toppslag här.

Tänkbar elva:

Ederson; Walker, Otamendi, Laporte, Delph; De Bruyne, Fernandinho, D Silva; Sterling, Agüero, Sané

Oklart hur derbysmällen mot Man United ska vägas in i allt detta. Ett lag på planen i första halvlek innan Mourinhos gäng kunde vända på steken i andra. Bra forcering i slutskedet av Man City, som skapade ett par rejäla målchanser och blev blåsta på en straff. Två raka torsk ger plötsligt en del frågetecken runt Man City. Vi ska dock inte glömma att det är ett lag som briljerat hela säsongen, har en skyhög kapacitet och snittar nästan tre mål per PL-match. De har naturligtvis inte gått och blivit svaga på en vecka. Lär vara enormt revanschsugna och tempostarka från minut ett.

Liverpool roterade en del i helgens derby mot Everton. Stora frågetecknet är såklart om Salah kan spela eller ej. Klopp sa följande på måndagens presskonferens angående sin superstars medverkan:
"Not sure 100 per cent,” he said when asked whether Salah would be available. ”He was yesterday training with the athletic coach. Now I am here, at five o’clock we train at Melwood and we will see.
“I would say rather yes than no, but then we have to wait for the reaction tomorrow and we will make a decision.”

Oavsett om han spelar eller ej kommer Liverpool ha en del offensiva hot på planen som kan såra ett eventuellt överambitiöst Man City.

Trolig Liverpool-elva:
Karius; Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson; Oxlade-Chamberlain, Wijnaldum, Milner; Mané, Firmino, Salah

Liverpool höll visserligen Man City borta från målchanser i match ett, men det är en sak att göra det på ett kokande Anfield. Bortaplan nu mot ett uppretat Man City med allt att vinna...en annan femma. Det är inte laget som bara backar hem och trivs med att ha tryck emot sig i 90 minuter heller.

Över 2,5 mål i matchen är nedtryckt i 1.40 i skrivande stund - vilket är förståeligt. Jag tror dock det kan bli fartfyllt redan från början. Man City lär gå all in för att få Liverpool att darra medan Pool kommer kunna kontra vasst. Två mål första 45 känns som ett bra spel utifrån förutsättningarna.

This is the stats tab
This is the post tip