Manchesterderby! Matchen vi alla har vänta på? Mycket möjligt.
Mourinho mot Guardiola, även denna säsong på två olika sidor av Manchester.
På hemmaplan har United, i alla tävlingar, vunnit samtliga matcher. Totalt 40 matcher obesegrade. City har vunnit deras 13 senaste ligamatcher. Minst sagt spännande detta.
Vad tror vi då?

Mourinho har tidigare i stormötena lagt mer vikt bakåt än framåt. På söndagen är det hemmaplan som gäller, jag tror att han kommer bli tvungen att lägga mer fokus framåt mot Manchester City. United har inte råd att låta City föra spelet, då kommer det bli mål. Inför matchen ligger United åtta poäng bakom. En förlust här vore förödande för Uniteds chanser till ett eventuellt titelrace.

Ett tungt tapp är att mittfältaren Paul Pogba är avstängd i tre matcher, varav denna match blir första i ordningen. Mourinho svettas över Nemanja Matic skadesituation. Om serben chansas så blir det bänk.
Mourinho – "The truth is Eric Bailly, no chance for the weekend. Phil Jones a chance. Fellaini a chance, Zlatan a big chance and Matic is injured but will play for sure. I'm telling the truth. Carrick no chance."

Jones däremot verkar vara tillbaka. Därför är det tveksamt om vår Victor Lindelöf startar. Samtidigt som Lindelöf har gjort det bättre och bättre, och kanske därmed förtjänar en startplats framför en icke matchtränad Jones?
Återstår att se!

Manchester City har hyllats som Europas just nu bästa lag. Totalt 46 gjorda mål på 15 matcher. Otroligt offensiv som river varje försvar som har stått i vägen. Förlorade på onsdagen mot S. Donetsk i Champions League. Gruppsegern var klar och Guardiola luftade B-laget rejält (andra förlusten i alla tävlingar denna säsong).

Måste lyfta Kevin De Bruyne i laget också. Belgaren som har gjort det magiskt, totalt 5 mål och 11(!) assister.
Vissa anser att City har börjat tappa lite, och menar att första poängtappet är nära. ¨Nära¨ har det varit men jag skulle inte säga att laget håller på tappa i form. Tror mycket sitter i huvudena hos City, blir lite utav ett spel mot dem själva.
Nä, Manchester City vinner Premier League 17/18. Guardiola har fått ihop bygget han började forma när han kom, och framförallt så hänger hans motståndare inte med.

David Silva har fått grönt ljus till söndagens derby. Saknas gör fortfarande Mendy och Stones.

Vad väger mest här då? United hemmaform och dess försvarsspel mot Citys otroligt förmåga att skapa chanser och göra mål? Skadade mittfältsjättarna David Silva mot Paul Pogba? Att Pepe Guardiola bara har förlorat en av de senaste sex mötena mot Jose Mourinho? Ole, dole, doff.....

Nä, jag vill på snudd säga att det vore omöjligt, åtminstone dumt, att utse 1X2 på förhand i denna match. Hade varit ett lättare val om vi var på östra sida av staden, det vill säga på Etihad Stadium men så är inte fallet.
Jag tror på en match där det kommer finnas gott om chanser åt båda hållen. Tveklöst att City gör mål, den målsprutan laget sitter på. United har hemmaplan, och jag tror laget kommer dra fördel av det.

SPEL: BLGM till 1.70 hos Betsafe !
Spelas med 1.5/5 units.

Vad tror ni?
______________________

www.spreadsheet.se/holmbergake
Twitter@HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip