Måndagen bjuder också på en het match i form utav Manchester City mot Everton. Två lag som vann den första omgången och som söker en ny trepoängare här. Väljer en lite udda spelform i detta möte, känner inte riktigt igen mig själv men gillar spelet samt oddset sett till förutsättningarna.

Känslan efter Citys första match är att dom inte riktigt har hittat rätt i offensiven än. Truppen är det inget fel på alls, många lägger ihop City och ligatiteln i år, och det köper jag sett till bredden. Hur som, ett piggt och motiverat Brighton stod som motståndare förra helgen när det dröjde hela 70 minuter innan City fick hål på nykomlingarna. The Citizens stod såklart för bollinnehavet men sett till lagets chanser så ska inte Brightons försvar ha allt för mycket cred. Det var helt enkelt ett oslipat City som inte fick till ledningsmålet. Sedan skall det tilläggas att det sista målet var ett självmål av Lewis Dunk på nick i egen bur.
Gluttar man i Pep Guardiola kikare så ser man ligatiteln, ingen snack om saken efter fjolårets titellösa säsong. Värvats har Kyle Walker, Douglas Luiz, Ederson, Benjamin Mendy, Bernardo Silva och Danilo.

Everton har Europa League-kval i veckorna. Kroatiska Hajduk Split besegrades hemma med 2-0, retur borta väntar på onsdag. Inget som tar allt för mycket fokus från detta möte, skulle jag tro.
Tappade krut i offensiven när Lukaku lämnade för Man United. Hämtats in har Michael Keane, Wayne Rooney, Davy Klaassen, Nathangelo Markelo, Jordan Pickford, Henry Onyekuru, Sandro Ramirez, Boris Mathis, Anton Donkor Josh Bowler och Cuco Martina.
Värvningarna utav Sandro, Keane, Pickford, Rooney och Klaassen bör ge ett ordentligt lyft i Evertons säsong.

Manchester City kommer vara det lag som håller i taktpinnen här, ingen tvekan. Dock tycker jag att bolagen har favoriserat hemmalaget aningen för mycket.
Så sexig var inte City insats mot Brighton och nu är det ett betydligt mer rutinerat lag i form utav Everton som står som motståndare. The Toffees fick inte riktigt till offensiven i första omgången mot Stoke (1-0 FT), mycket mer än Rooneys första mål för klubben (sedan comebacken) hade inte Everton. Tyckte däremot laget såg stabila ut bakåt.

Det kan absolut blixtra till med ett mål i de 25 första minuterna, men tycker värdet ligger på vår sida angående mållöst den tiden. Tror vi får ett tajt möte på Etihad Stadium där City står för spelet men bjuder på en avvaktande inledning.

SPEL: Inget mål före 25:e minuten, till 1.83 hos bet365 , 1.5/5 units.

Twitter@HolmbergAke

www.spreadsheet.se/holmbergake

This is the stats tab
This is the post tip