Ett mycket intressant möte har vi imorgon i åttondelen i Champions League. City gästas av franskt motstånd i form av Monaco.
Jag spelar (Båda lagen gör mål) till 1,74 hos Bethard .

Manchester City har verkligen blandat höga toppar med djupa dalar i stort sett hela säsongen. Formen är dock god för dagen - 6 raka utan förlust. I ligan ligger man 2a, 8 poäng etfer Chelsea. I gruppspelet i Champions League gjorde man det man kunde förvänta sig - ta sig vidare från gruppen som 2a bakom Barcelona.
Offensivt kan man mäta sig med de allra största klubbarna i Europa. Men defensivt är man enormt begränsade och det är nog en stor faktor till att man aldrig riktigt tagit det där "sista klivet" i Europa. Faktum är att man släppt in fler mål i ligan än Middlesbrough som ligger på en 16e plats, anmärkningsvärt! Cladio Bravo har knappast imponerat i buren och i backlinjen har det funnits frågetecken i flera år. Lagkaptenen Vincent Kompany är som bekant fortsatt skadad.

Nu ställs man kanske mot Europas mest underskattade lag? Monaco leder den franska ligan 3 poäng före PSG. Gruppspelet i Champions League tog man sig vidare från som gruppsegrare framför Leverkusen, CSKA Moskva och Tottenham. Formen har varit strålande hela säsongen och så även nu. Senast Monaco förlorade en match var i mitten av december. Senast man gick mållösa från en match var i en betydelselös match mot Leverkusen i början av december.

Manchester City 4-2-3-1

Agüero
SilvaDe Bruyne Sané
Touré Fernandinho
Kolarov Stones Otamendi Zabaleta
Caballero

Skadad: G Jesus, Kompany
Tveksam: Clichy

AS Monaco 4-4-2

Falcao Germain
Lemar Fabinho Bakayoko Silva
Mendy Raggi Glik Sidibe
Subasic

Skadad: Jemerson (KEY), Boschilia
Tveksam: Bakayoko

Nyförvärvet Gabriel Jesus ser ut att ha spelat klart för säsongen. Ligger nu ett större ansvar på Aguero.
Viktige mittbacken Jemerson är skadad vilket borde gynna ett målspel.

Utmärkta förutsättningar för mål åt båda håll! City är hemmastarka och besitter en stark offensiv. På Etihad har man nätat i samtliga matcher den här säsongen. Sett till antal gjorda mål den här säsongen så är Monaco Europas målfarligaste lag. Man har flera poängspelare på mittfältet och Falcao på topp som verkar ha hittat tillbaka till gammal god form. Fransmännen bör kunna straffa Citys defensiv som knappast är något att lita på.

Tippar 1-1, vad tror ni?

Monaco (asian handicap) är även något jag sneglar mot.
Återkommer närmare avspark angående det spelet på min twitter.

@3quartistan på twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip