SUPERMÖTE i Premier League denna söndagseftermiddag. United, utan Wayne Rooney, måste vinna mot Arsenal för att ha någon som helst chans på tredjeplatsen som Arsenal sitter på. Sist lagen möttes var i FA-cupen i början på mars. Den gången vann Arsenal med 2-1 på Old Trafford. United drog då på sig 7 kort och Arsenal 2. Att hemmalaget drar på sig två varningar i en så här viktig match två månader senare känns högst troligt.

Senaste möte
2015-03-09 FA-cupen
United - Arsenal 1-2

PREMIER LEAGUE
3. Arsenal 35 21 7 7 66 34 32 70
4. United 36 20 8 8 61 36 25 68

United hemma
18 14 1 3 40 14 43

Formen
V, F, F, F, V

Senaste match
Crystal Palace - United 1-2

Arsenal borta
18 10 3 5 29 21 33

Formen
F, V, O, V, V

Senaste match
Arsenal - Swansea 0-1

Arsenal klantade till det mot Swansea, men har ändå en gyllene chans att säkra Champions League-spel utan kval. Vinner de på Old Trafford är det hela klart, då kan United inte komma ikapp med bara en match kvar att spela, och blir det kryss så har Arsenal (med en match tillgodo) två fajter på sig att fixa det. Skulle United sedan inte vinna mot Hull i sista omgången är det klart ändå. Som ni förstår måste United verkligen gå ALL IN på seger i dag. Annars är det kval till CL som gäller.
“We can put pressure on Arsenal and that is what we want to do on Sunday", säger den gode Louis van Gaal och det är jag övertygad om att de kommer göra direkt från start. Hemmalaget tvingas dock att gå till strid utan Rooney, Shaw och Carrick - där den förstnämnde givetvis är ett superavbräck. Robin van Persie kommer få bära ett stort ansvar då han förväntas spela bakom Falcao på topp. Arsenal har som sagt ett fint utgångsläge. Ett kryss är en halv seger här. Förlust hade däremot varit stökigt. Då krävs förmodligen minst fyra poäng i de två avslutande omgångarna - förutsatt att United vinner sin sista match borta mot Hull. Nja, Wengers grabbar kommer knappast vilja försätta sig i den sitsen utan här ska ett resultat med hem till London.

Sist lagen möttes blev det en stökig historia. Då utslagsgivande cupmatch. I dag mer eller mindre samma läge för United. De måste vinna. För två månader sedan slutade matchen 2-1 till Arsenal på Old Trafford. United "vann" korten med 7-2. Normalt snittar United 1,67 gula per hemmamatch. Men det här är ingen normal match. Dagens domare är Mike Dean och han snittar strax under 5 kort per match. Att United får två av dessa i dag känns för mig väldigt sannolikt.

Preliminära startelvor (The Guardian)

Man Utd (4-4-1-1) De Gea - Valencia, Jones, Smalling, Blind - Mata, Herrera, Fellaini, Young - Van Persie - Falcao

Saknas: Rooney, Shaw, Carrick. Tveksamma: Da Silva, Evans.

Arsenal (4-2-3-1) Ospina - Bellerin, Mertesacker, Koscielny, Monreal - Coquelin, Cazorla - Ramsey, Özil, Sanchez - Giroud

Saknas: Arteta, Welbeck, Debuchy, Oxlade-Chamberlain

SPELTIPS
Oddset kanske inte är det roligaste. Men linan är väldigt lågt satt och måste testas. I alla lägen kommer United kunna behöva ta till ojusta medel. Så länge de inte leder är varje Arsenalkontring ett hot för matchen. Om United leder så måste de göra vad som helst för att hålla den. United över 1,5 kort till 1,53 spelas med 5/5 units.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip