MATCHENS STARTELVOR:
CITY: Caballero; Maffeo, Otamendi, Kompany, Clichy; Fernandinho, Garcia; Navas, Nolito, Sané; Iheanacho.
UNITED: De Gea; Valencia, Rojo, Blind, Shaw; Carrick, Herrera; Mata, Pogba, Rashford; Ibrahimovic.

Ett Manchesterderby för andra gången denna säsong, bara att buga och bocka!

Frågan är ju sannerligen hur mycket press den erfarne Jose Mourinho egentligen känner över lagets position och form. Jag är nog inte den enda som tycker han ser otroligt fokuserad och lugn ut när medierna konfentrerar och ställer portugisen mot väggen.
Men om sagt, det är ju inte första gången då han har ju varit med ett tag.

Söndagens ligaförlust och återkomsten på The bridge slog troligtvis hårdare än vad Mourinho hade tänkt sig iallafall. 4-0 till ett felfritt Chelsea mot ett försvarsspel som liknande en hönsgård hos de röda. Där har det nog analyserats en del, vad det egentligen var som gick fel. Slog Northampton med 3-1 i cupen senast.
Tror inte vi får se så mycket förändringar i startelvan hos United. Denna match betyder troligtvis mer idag än vad den hade gjort om United inte hade blivit överkörda mot Chelsea samt om inte laget hade förlorat i första Manchesterderbyt. Inget av lagen sitter på någon fin form och tror denna match handlar mycket om att hitta tillbaka, för både lagen. Full fart helt enkelt.

Rooney lider av en tajt skada och missade därav söndagens förlust. Skadade är även Eric Bailly och Fellaini.

Pep Guardiola sitter troligtvis aningen lättare än hans motståndare idag, dock under en viss press även han. Söndagens oavgjorda match mot Southampton hemma betydde femte raka utan vinst. Sägs att Guardiola höll spelarna i omklädningsrummet i över en timme efter match. Slog Swansea i cupen senast.
Kevin de Bruyne missar matchen, även Sagna och Zabaleta. Tror även Caballero får hoppa in i mål medan Bravo vilas.

Kommentar:
Som jag nämnde så tror jag att denna match handlar mycket om att hitta tillbaka till det spel som båda lagen har suttit inne på tidigare denna säsong, och den som lyckas bäst får ett avancemang i cupen. Både lagen har tappat mark i seriens tabell, och det blir allt viktigare att vända den negativa formen.

Vågar inte riktigt gissa startuppställningar här då det trots allt handlar om cupen. Men jag skulle ändå inte utesluta en betydande rotering inom lagen. Matchen är viktig för båda sidor och det tror jag kommer att synas i elvorna. Tror på öppen match och fart i offensiven.

Jag spelar ö2.5 mål & att både lagen gör mål, hos bet365 , till 2.05 ggr pengarna. Med 1.5/5 units.

www.spreadsheet.se/holmbergake1617

Twitter@HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip