Horsens har överraskat den här säsongen och kan på en bra dag skrälla mot alla lag.

SUPERLIGAN
2. Midtjylland 12 8 1 3 28:17 25
4. Horsens 12 5 5 2 17:12 20

Midtjylland hemma
6 5 1 0 18:7 16

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
Sönderjyske - Midtjylland 0-1 (73' minuten)

Horsens borta
6 2 2 2 6:7 8

Formen
O, V, V, F, O

Senaste match
Horsens - Hobro 2-2

Horsens har överraskat många tippare den här säsongen. Ett organiserat och fysiskt starkt lag som gör mycket mål på fasta situationer och som inte bjuder på mycket skit bakåt. Svårslagna och jobbiga att möta helt enkelt. Efter 12 omgångar ligger småklubben sensationellt på fjärdeplats och har 17-12 i målskillnad. Snittar alltså inte mer än ett mål bakåt per fajt. Nu möter man ett formstarkt Midtjylland borta och det kommer garanterat bli prio på försvaret. Att hålla tajt mellan lagdelarna, satsa på omställningar och fasta situationer. För i dem delarna är Horsens ett bra gäng.

Klarade 1-1 borta mot FC Köpenhamn, där man ledde i paus, tidigare och Bröndby behövde 61 minuter på sig att göra mål på Bröndby Stadion. Horsens är inget roligt lag att möta. Midtjylland är riktigt bra nu, men 45 minuter kan Horsens stå emot. Så överlägsna ska hemmalaget inte behöva vara så att oddset på X2 i paus är så högt.

Preliminära elvor (Tipsbladet)

FC Midtjylland (3-4-3): Hansen – Korcsmár, Hansen, Novak – Nissen, Sparv, Poulsen, Dal Hende – Wikheim, Onuachu, Sørloth

Saknar: Rilwan Hassan, Simon Kroon, Rafael van der Vaart, Alexander Munksgaard, Rasmus Nicolaisen

AC Horsens (4-4-2): Joronen – Thychosen, Sanneh, Ludwig, Kortegaard – Mensah, Thorsen, Okosun, Qvist – Hansson, Finnbogason

Saknar: Lasse Kryger, Mathias Nielsen, Bjarke Jacobsen

SPELTIPS
En liten rövare till bra odds. Defensivt starka Horsens att klara X2 till halvtid finns till fina 2.02 hos Coolbet (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip