Milan tar emot Roma i det första av två möten i Europa League-kvarten. Här är mitt speltips.

Senaste möten
Milan - Roma 3-1
Roma - Milan 1-2

Serie A
2. AC Milan 31 21 5 5 60:34 26 68
5. AS Roma 31 16 7 8 56:35 21 55

Milan hemma
15 11 2 2 26:8 18 35

Formen
V, V, V, V, V

Senaste match
Milan - Lecce 3-0

Roma borta
15 5 4 6 21:20 1 19

Formen
O, F, V, O, V

Senaste match
Roma - Lazio 1-0

Skador och avstängningar
(Källa: Whoscored)

Milan: Pobega, Tomori (avstängd)

Roma: Azmoun, Ndicka (avstängd)

Jämn och hög kvalitet

Två formstarka och bra lag ställs emot varandra i kvartsfinalen som avgör vilket italienskt lag av de två som tar sig vidare till semifinal i Europa League.
Om vi börjar med Milan så kommer ligatvåan från sju raka segrar men där det ska sägas att man mött ganska beskedligt motstånd i dessa matcher.
Milan har fullt grepp om andraplatsen i ligan just nu. Inter kommer vinna Serie A storslaget så det är egentligen fullt fokus på Europa League-titeln nu då det inte finns mycket som talar för en kollaps i slutet på säsongen och missat CL-spel. Det är näst intill orimligt till och med sett till försprånget ned till femman Roma.

Roma slog Lazio i Romderbyt helgen som var och även om det bara var med 1-0 så var det inget snack. Roma var bättre i alla delar och borde ha vunnit med större marginal. Sedan Daniele De Rossi tog över laget har alla pilar pekat uppåt både i prestation och resultat. Man har fått ut mycket mer av sin potential och anfallsspelet är på en helt annan nivå än under Mourinhos ledning. Roma har dock inte lyxen att kunna fokusera fullt ut på Europa League, även om en titel i sig ger spel i Champions League, så är man fortfarande fyra poäng bakom sensationen Bologna.

Det i sig tror jag inte påverkar just det första mötet av två mot Milan. Faktum är ju att Roma behöver en final i EL mer än vad Milan gör om vi ser till Serie A-tabellen här och nu. Och även om det skiljer 13 poäng mellan lagen just nu så tycker jag att skillnaden mellan lagen är mindre än så rent kvalitetsmässigt. Kan definitivt se det här sluta oavgjort med tanke på hur bra båda lagen är just nu och samtidigt finns offensiv spets i båda gäng. Vinnaren i detta dubbelmöte ställs mot vinnaren i dubbelmötet mellan Leverkusen och West Ham.

SPELTIPS
Här spelar jag båda lagen gör mål till 1.92 hos X3000 (2/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip