Rak seger för Polen borta mot Montenegro testas.

En nyckelmatch för polackerna det här. Med tanke på att Rumänien tar emot Danmark ikväll kan Polen, vid gynnsamma resultat, ta ett stort stort kliv mot VM idag.

1. Polen 4 3 1 0 10:5 10
2. Montenegro 4 2 1 1 9:4 7
3. Danmark 4 2 0 2 7:5 6
4. Rumänien 4 1 2 1 6:4 5
5. Armenien 4 1 0 3 4:10 3
6. Kazakstan 4 0 2 2 3:11 2

Montenegro skrällde borta mot Danmark (oktober), men föll sedan borta mot Armenien (november). Tidigare körde man över Kazakstan och kryssade mot Rumänien. Så att man ligger tvåa i tabellen är delvis tack vare ett lätt spelschema i en rätt dålig grupp. Är också den sämsta tvåan poängmässigt av samtliga europeiska lag.

Vi fick som bekant stifta bekantskap med montenegro i EM-kvalet och jag kan inte säga att jag imponerades. Har visserligen ett par namnkunniga spelare som Savic och Jovetic ihop med en del talanger, men Polen har en annan bredd och tyngd i sitt lag, även om Krychowiak (PSG) saknas pga skada. Tänkbart lag:

Łukasz Fabiański -
Łukasz Piszczek, Kamil Glik, Michał Pazdan, Artur Jędrzejczyk -
Krzysztof Mączyński, Karol Linetty -
Jakub Błaszczykowski, Piotr Zieliński, Kamil Grosicki -
Robert Lewandowski.

Tänkbart lag Montenegro:

Bozovic;
Vesovic, Mijuskovic, Savic, Stojkovic;
Jovovic, Vukcevic, Scekic, Volkov;
Jovetic, Beqiraj.

Visst, Montenegro borta är ingen enkel match, men Polen är ett högklassigt landslag med spelare som ofta lyfter sig i landslagströjan. Att ha en så bra striker som Lewandowski hjälper såklart (7 mål i kvalet). Gillar det jag sett av Polen i såväl förra kvalet, som EM och detta kval. Montenegro har färre spelare på riktigt hög nivå och det tror jag blir utslagsgivande här.

Med hemmaplan i ryggen måste Montenegro riskera lite i offensiven, de bör ju gå för segern på ett tydligt sätt. Tror att den matchbilden kan passa polackerna rätt bra, de är inte rädda för att ligga lågt och ställa om snabbt när tillfälle ges.

Lewandowski avgör igen?

0-1/2?

This is the stats tab
This is the post tip