Ligafotbollen är äntligen tillbaka efter landslagsuppehållet och helgen är fullspäckad med intressanta matcher. Idag 15:00 spelas ett riktigt rival och hatmöte på San Paolo mellan Napoli och Roma, även kallat Derby del Sole.

Jag lirar över 2,5 mål till 1,76 hos Pinnacle Sports, finns till 1,70 hos bet365 .

Tabell:
2 Napoli 7 4 2 1 14:6 +8 14p
3 Roma 7 4 1 2 16:9 +7 13p

Derby del Sole är ett av ligans hetaste möten och nu handlar det om Juventus två största utmanare till scudetton. Både Napoli och Roma har under flera säsonger visat upp framgångsrikt anfallsspel och bjudit på mycket mål framåt och den här säsongen verkar inte vara något undantag, trots tappet på Higuian för Napoli.

Det finns två specifika saker att nämna för just det här mötet - i mitt tycke så finns det en ganska så tydlig hemmaplansfördel att ta del av. Med tre hemmamatcher spelade är Napoli felfria på San Paolo medans Roma bara tagit en poäng på sina tre bortamatcher. Något annat som är noterbart är att Milik saknas.


Napoli hemma:
Napoli-Benfica 4-2 (CL)
Napoli-Chievo 2-0
Napoli-Bologna 3-1
Napoli-Milan 4-2

Roma borta:
Torino-Roma 3-1
Fiorentina-Roma 1-0
Viktoria Plzen-Roma 1-1 (EL)
Cagliari-Roma 2-2
Porto-Roma 1-1 (CL-kval)

Förväntade laguppställningar (La Gazetta dello Sport):

Napoli 4-3-3

Insigne Gabbiadini Callejon
Hamsik Jorginho Allan
Ghoulam Koulibaly Maksimovic Hysaj
Reina

AS Roma 4-2-3-1

Dzeko
Perotti Nainggolan Salah
De Rossi Paredes
Jesus Fazio Manolas Florenzi
Szczesny

Trots att Milik saknas i Napoli så kan Sarri mönstra en riktigt stark offensiv. Positivt i Roma är att man besegrade Inter senast med 2-1 och att Dzeko gjorde en av sina bättre matcher i den gulröda tröjan.

Summa summarum, två offensivt skickliga lag som möts och ofta bjuder på målrika matcher. Jag tror inte på något undantag idag trots att Milik är out. Endast två av de senaste 20 mötena har slutat 0-0 och detta lär knappast bli det tredje.

Tippar 3-1, vad tror ni?

@3quartistan på twitter för fler spel

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip