Idag ställs toppen mot botten i Championship. Newcastle(1) välkomnar Bristol City(21) till St James' park. Newcastle med Rafa Benitez i befäl har verkligen bevisat att man inte höra hemma i andra ligan och kommer troligtvis spela i PL nästa säsong. Men än är det ungefär 13 matcher kvar och ändå bara 5 poäng när från direktplats. Vilket därmed inte ger dem någon plats att ta det lugnt. Utan här gäller stenhårt jobbande och fullt fokus fortfarande och är man ett Premier League lag så tappar man inte motivationen och fokuset när man är så nära.

I mina ögon är detta än av dem viktigaste matcherna de spelar denna säsong. Bara 5 poäng ner till kvalplatserna, efter denna "enkla" matchen har de fyra riktigt tuffa och betydelsefulla matcher. Att komma in till de omgångarna med ett skadat självförtroende är det värsta som kan hända. Deras form är bra och självförtroende finns, men resultaten är inte strålande och jag tror de verkligen vill ha ett strålande resultat i denna matchen för att ge den maximala styrkan till de tuffa schemat som kommer.

Medan Newcastle krigar om PL plats krigar Bristol om att stanna kvar i Championship. De ligger 2 poäng över strecket med en match mindre spelad. När det är så tajt behöver man vara väldigt taktisk och prioritera matcher. Att möta serieledarna på bortaplan och ta poäng behövs verkligen all ork den har fysiskt och psykiskt vilket gör att de kommer bli otroligt trötta och även då kommer de troligtvis förlora idag. Därför är det mer taktiskt att hålla tillbaka lite här och satsa på tisdag då de möter att riktigt tappat Aston Villa.

Notera även att Bristol Citys lysande stjärna, Chelsea-lånet, Tammy Abraham, 18 mål i serien, är skadad. Avbräck!

Alltså, ett serieledande, motiverat och målfarligt Newcastle mot ett botten placerat Bristol City kommer sluta med en enkel hemmaseger.

Speltips: Newcastle -1,5 mål (kolla asian för högst odds!) @2.35 (4/5u) hos bet365

Fors_96 på Twitter



EDITERAD 2017-02-25 10.19:02

This is the stats tab
This is the post tip