Lägger fokus på premiäromgången i Division 4 Hälsingland. Jag har en speltanke i matchen mellan Norrala IF och Ilsbo SK.

Spelar raka ettan till 1,40 hos Nordicbet . Ett bra alternativ om man vill spela kombinationsspel. Personligen föredrar jag singelspel och lägger istället in en lite högre insats.

Norrala slutade 3a förra säsongen i Division 4. Inför den här säsongen så står laget som favoriter att vinna serien. 10 av de 12 tränarna i serien har tippat Norrala som slutsegrare. Laget har förstärkt truppen med en hel del nya spelare. Tomas Renman och Niklas Holm sticker ut som senast spelade i Söderhamns FF (Divison 2). Holm är en rutinerad herre som länge varit en nyckelspelare i Söderhamn och bör vara dominant på den här nivån.

Tränarens kommentar: - "Det man kan förvänta sig av Norrala är att det finns en tanke bakom spelet. Att hålla i bollen och inte stressa känns otroligt viktigt för oss. Jag tycker vi presterat riktigt fin fotboll under de flera matcherna i DM. Utöver det har vi bara haft två träningsmatcher med lite mer blandade resultat. Jag är riktigt nöjd med försäsongen hittills."

Vilket lag vinner serien? - "Det gör vi i Norrala. Det både hoppas och tror vi på. Men det gäller att ta en match i taget."

Ilsbo SK kvalade sig kvar i Division 4a förra säsongen efter att laget slutat på en tionde plats i tabellen. Jag väntar mig en liknande slutplacering när den här säsongen ska summeras. Laget är nederlagstippat och besitter en tunn trupp. Målet är att fixa nytt kontrakt.

Tränarens kommentar: - "Vi har tränat på ganska bra med tanke på förutsättningarna med bland sena tider i hallen i Iggesund. Truppen är lite tunn. Men vi har gjort hyfsade matcher i DM och även några bra träningsmatcher. Nu gör vi en långsatsning med fotbollen i Norstanstigs kommun. Ilsbo har tvingats kvala i några år. Det är först och främst det vi vill undvika denna säsong."

Norrala har ett starkt Division 4 gäng och det här bör vara ett utmärkt läge att direkt sätta ton på säsongen. Det ska skilja ett par nivåer mellan lagen.

Förra säsongens två möten slutade med två segrar för Niffen. 5-1 hemma och 3-1 borta.

Tippar 4-0, vad tror ni?

@3quartistan på Twitter

Lycka till!

This is the stats tab
This is the post tip