Norrköping - IFK Göteborg

Allsvenskan

3. 29 17 6 6 56-36 57
4. 29 14 8 7 55-44 50

Norrköping hemma
14 10 2 2 37-16 21 32

Form
O, F, V, F, F

Göteborg borta
14 4 4 6 27-28 -1 16

Form
O, V, V, O, F

Norrköping har haft en tuff period på sistone med endast en vinst på de fem senaste matcherna. Även fast formen har varit svag så fortsätter de vara starka på hemmaplan om man bortser från förlusten mot Malmö. De kämpar nu för att gå förbi AIK i sista omgången vilket skulle resultera i en andraplats. Man har inga nya skador eller avstängningar men får tillbaka Fjoluson i laget. Han bör ha en stor chans att starta bredvid Johansson, vilket är en tillgång för laget. Motivationen att vinna matchen bör vara hög, speciellt hos Sebastian Andersson som har möjlighet att vinna skytteligan.

Målvakt: Langer

Backlinje: Wahlqvist, Johansson, Fjoluson, Telo

Mittfält: Bärkroth, Sjölund, Tekie, Eliasson

Forwards: Holmberg, Andersson

Göteborg har haft en relativt bra höst och lyckats befästa fjärdeplatsen. Laget har varit mycket starka på hemmaplan i år men har haft desto svårare på bortaplan, vilket har gjort att de inte kunna utmana topplagen. Man ställs nu emot Norrköping som är starka på sitt konstgräs och Jörgen Lennartsson kommer vara tvungen till förändringar i laget från förra matchen. Rogne, Albaek och Rieks är alla skadade och det medicinska teamet har bekräftat att dessa tre nyckelspelare missar sista matchen.

Målvakt: Alvbåge

Backlinje: Salomonsson, Bjärsmyr, Jonsson, Jamieson

Mittfält: Smedberg-Dalence, Eriksson, Pettersson, Ankersen

Forwards: Omarsson, Hysén

Speltips: Norrköping bör vara mycket motiverade att avsluta säsongen med en vinst och utmana AIK om andraplatsen. Göteborg saknar tre mycket viktiga spelare och endast vunnit två matcher på konstgräs i år. Jag spelar Norrköping -0.5 till 1.975 på bet365 (1/5 Units).

This is the stats tab
This is the post tip