Söndagseftermiddagen bjuder på derby i Midlands mellan hemmalaget Nottingham Forest och gästerna Derby County.

Forest på plats 15 har som det heter inte så mycket att spela för. 14 poäng till godo på Birmingham under strecket och samma antal poäng är det upp till Middlesbrough som innehar sista play-off platsen. Så vi kan nog konstatera att Nottingham kommer hamna någonstans i mitten av tabellen. Laget har fått ordning på spelet efter en tung period. Är nu uppe i fem raka utan neder-lag. Om man ska ta in nya spelare så ska det vara killar som tillför något till laget. Det kan man verkligen säga att Forest nya spelare har gjort. Målis Costel Pantilimon, backen Tobias Figueiredo, Lee Tomlin och Joe Lolley har alla bidragit till uppryckningen på ett utmärkt sätt. Nu väntar Forest-fansen bara på att även mittfältaren Adlene Guedioura ska slå sig in i startelvan på allvar.

Derby är på femte plats i tabellen och således innehar man även en play-off plats. Denna är dock i fara då formen inte alls är vad den borde vara. Laget har en vinst på de nio senaste. Måste så klart vässa formen och börja vinna matcher för att inte göra en "Leeds" dvs falla ihop helt och hållet och sluta i mitten av tabellen. Nyckeln är så klart att skyttekungen Matej Vydra fortsätter att levererar men även att övriga spelare höjer sig. Kasey Palmer har visat framfötterna på slutet medan andra spelare gått och gömt sig under matcherna.

Som sagt här väntar en derbymatch som brukar betyda mycket för fansen. För lagen har det varit ganska snälla derbyn de två senaste gångerna lagen möts. 15/10-17 så vann Derby hemma med 2-0 och endast ett gult kort delades ut. Senast Forest stod som hemmalag slutade matchen 2-2 och även då så var det snålt med kort, endast två stycken. Men visst kan det bli många kort också som 2016 då Derby vann matchen med 3-0 i en match som innehöll hela åtta kort.

En spelare som alltid är taggad till tusen i dessa matcher är backen Danny Fox som i grunden är vänsterback men har fått flytta in centralt pga skador i laget. Har gjort det mycket bra tillsammans med Figueiredo som mittlås. Blir inte lika många rena löpdueller som mittback men kommer ändå få kämpa mot snabba herrar som Vydra, Weimann och Palmer. Som vi redan varit inne på så har Forest endast tagit två kort sammanlagt i de två senaste mot Derby, vem som tagit dessa kort är så klart denne Danny Fox som här jagar hattrick. Denna säsong har han tagit fyra kort på 13 matcher. Höll sig kall senast mot Norwich för att inte riskera ett femte gult och avstängning här. Oddsen på att Fox ska dra på sig kort finns till 2,40 hos flera bolag men bet365 sticker ut och ger oss hela 3,00 på detta spel. Känns som ett kul spel att lägga TV-pengen på.

Lycka till vid rygg.

This is the stats tab
This is the post tip