AIK -2 spelas mot Oddevold. Tas på europeiska hcp-marknaden på onsdagen, matchen spelas på lördag. Tremålsseger krävs.

Gick på en nit på AIK mot Syrianska då jag spelade samma spel. Gnaget vann "bara" med 2-1, men borde vunnit klarare än så sett till hur matchen utspelade sig. Detta trots att de spelmässigt var ganska dåliga. Väljer trots det att backa Gnaget på nytt här.

Ett par faktorer som såhär med facit i hand påverkade AIK:s prestation negativt mot Syrianska:
- AIK:s nästan legendariske kapten Nisse Johansson gick efter matchen ut med beskedet att han tvingas sluta. Tror det beskedet påverkade truppen negativt (förutom att han saknades på plan också).
- En sjuk Per Karlsson fick också ställa in med kort varsel.
- Matchen var en av de första med bästa tillgängliga lag. De nya spelarna behöver lära sig spela med varandra, tror det kommer bli bättre allt eftersom.

Så två naturliga ledare saknades i backlinjen. Tror deras ledaregenskaper saknades generellt ute på planen också. Nu har AIK fått en vecka att anpassa sig till en tillvaro post-Nisse. Även en träningsvecka då de nya spelarna fått lära känna varandra ytterligare. Tror den veckan varit viktig för laget.

Den här matchen spelas på Kamratgården (inte den i Göteborg!), så Oddevold kommer inte ha den naturliga hemmaplansfördelen de annars hade haft (Rimnarsvallen normalt). Division 1 Södra-laget spelade 1-1 mot ett decimerat HBK i första matchen, tror dock det blir betydligt tuffare här.

AIK känns riktigt spännande inför den här säsongen och tror laget gradvis kommer bli bättre jämfört med cuppremiären mot Syrianska. Hade de bara varit mer effektiva senast hade de kunnat täcka den här hcp-linan trots ganska svagt spel. Räknar med en något bättre prestation och lite mer effektivitet här.

0-4?




This is the stats tab
This is the post tip