Tar AIK borta mot Örebro SK i onsdagens allsvenska.

Seger för Gnaget i derbyt mot Djurgården i söndags. Norling har en bred trupp till sitt förfogande och skulle kunna rotera in spelare som Stefanelli, Yasin och Hauksson här för att få in fräscha ben. Visst finns alltid risken för derby-baksmälla, men jag tror snarare DIF-segern ger en boost inför fortsättningen.

Tänkbart lag:

Oscar Linnér
Daniel Sundgren – Per Karlsson – Alexander Milosevic
Robert Lundström – Ahmed Yasin – Enoch Kofi Adu – Kristoffer Olsson – Rasmus Lindkvist
Henok Goitom – Nicolas Stefanelli

AIK brukar börja säsongerna svagt för att sedan spurta bra på hösten. I år verkar den dåliga perioden ha klarats av redan inför Allsvenskan. Sju poäng på tre matcher är riktigt bra med tanke på att man klarat av MFF borta och ett derby mot DIF. Med tanke på att guldkonkurrenterna MFF "bara" har fem poäng och att Östersund "bara" har tre borde AIK känna att de har ruskigt hugg på toppen här. Finns inget utrymme för poängtapp i en sån här match då.

Jag är inte alls övertygad om Örebro SK i år. De är beroende av ett fåtal spelare offensivt och truppen känns rätt tunn. Nu vann de visserligen mot Trelleborg senast. Starkt att vända 1-0-underläge till 2-1, men frågan är hur mycket en seger mot TFF är värd. Personligen är jag lite osäker kring hur bra ÖSK faktiskt är. När AIK mötte Örebro i cupkvartsfinalen tycker jag AIK var det klart bättre laget så länge det var 11 mot 11 (ÖSK åkte på ett rött kort, matchen slutade 2-0).

AIK ska vara en klass bättre och de har fler spetsspelare som kan avgöra. Mot DIF såg defensiven bättre ut än tidigare och då är mycket vunnet för Gnagets del. Örebro är beroende av Besara och Igboananike i offensiven. Har en eller båda en dalig dag undrar man vart målen ska komma från. Tror AIK nyper en rätt stabil seger här utan att nödvändigtvis glänsa spelmässigt.

0-2?

This is the stats tab
This is the post tip