Ett Kalmar FF i toppform gästar Örebro och Berhn Arena under söndagseftermiddagen i omgång 26. Jag tror att smålänningarna med stor sannolikhet får med sig poäng och finner X2 (oavgjort eller bortaseger) spelvärt till 1.75 på bet365 .

***Statistik***

10) Örebro 25 9-6-19 36-46 (-10) 33p
12) Kalmar FF 25 8-5-12 28-42 (-14) 29p

Senaste fem för Örebro:

1-2 GIF Sundsvall (B)
2-1 Malmö FF (H)
1-4 Djurgården (B)
2-3 AFC Eskilstuna (H)
4-3 Sirius (B)

Senaste fem för Kalmar FF:

4-2 Sirius (H)
2-2 Elfsborg (B)
1-1 IFK Norrköping (H)
1-1 Halmstad (B)
2-1 Östersund (H)

***Analys***

Örebro:
Det forcerade tränarbytet i ÖSK där Axén valde att gå åt sidan och lämna plats till Axel Kjäll har varit svårt att utvärdera. Den vanliga 'tränarboosten' har av förklarliga skäl uteblivit, men det har heller inte sett sämre ut - som en del må ha varit rädda för. Det är uppenbart att Kjäll inte valt några för drastiska förändringar i laget och laget är väl lite intetsägande i väntan på var klubben vill ta vägen i vinter. En spännande trupp Kjäll förfogande över, vilken ska vara tillräckligt bra för att kunna åtminstone slåss om platser på den övre halvan. Det har sett en aning hackigt ut rent taktiskt i försvaret sedan sommaruppehållet, och 13 insläppta på de senaste fem matcherna bevisar detta. Sist släppte Örebro tillbaka ett svagt Sirius in ett möte där Närkingarna ledde med både 2-0 och 3-1, men lyckades aldrig stänga matchen utan 3-3 blev ett faktum med drygt tio minuter kvar. Tur då att Filip Rogic visade vägen och med hjälp av ett hat-trick sköt hem tre poäng efter ett sent 4-3-mål i en galen, men icke särskilt kvalitativ, fotbollsmatch.

Viktiga Michael Almebäck vilar och är ej uttagen till matchtruppen på söndagen. I densamma testas Victor Sköld sent pga. sjukdom.

***

Kalmar:
Jag förstår mig inte på Nanne Bergstrand, men jag noterar hur bra och självklart han passar som tränare i Kalmar. Det må ha varit ett spännande äventyr att träna Hammarby, men det var kanske med facit i hand fel beslut. Det är kanske bara att glömma åren och intala sig själv att han aldrig lämnade det Kalmar han sensationellt tog SM-guld med 2008. Kalmar har åtminstone nu tagit poäng i de nio av de senaste tio allsvenska matcherna och spelar bättre i varje lagdel än vad de gjorde i våras. Degraderingsångesten måste vara som bortblåst och istället lär väl tänket mer ligga på hur många fler platser Kalmar kan klättra innan säsongen är till ända. Även om flera spelare tagit större ansvar och presterat stabilare under Nannes ledning, vill jag gärna lyfta fram Jonatan Ring som en stor bidragande faktor till lyftet. Ring anslöt till Kalmar efter en misslyckad turkisk sejour med Genclerbirligi, men varit stundtals lysande i Allsvenskan sedan i juli. Två mål i 2-1-segern mot Östersund var välförtjänt utifrån arbetsmoralen.

David Elm (10/0), Måns Söderqvist (3/0), Rasmus Elm (3/0) och målvakt Ole Söderberg (5/0) saknas sedan tidigare. Till resan mot Örebro stannar även avstängda Melker Hallberg (24/2) hemma.

______________________________________________

Trots en svår bortamatch för Kalmar och en del skador på nyckelspelare, köper jag inte de låga oddsen på Örebro. Jag ser ett säkert Kalmar mot ett svajigt Örebro och tar gärna X2 för 1.75. Lycka till vid rygg!

This is the stats tab
This is the post tip