ÖSK dnb (insatsen tillbaka på kryss) hemma mot Sirius.

Jag har gått emot hemmalaget ett flertal gånger den här säsongen. Inte så konstigt, då laget presterat uselt både spelmässigt och resultatmässigt efter en okej inledning av årets säsong. Tamt anfallsspel och virrigt försvar har gjort att laget står på 0-2-5 senaste sju matcherna. Ett par positiva saker finns dock att ta med sig in i den här matchen:
- Förra omgångens bortamatch mot Halmstad (0-0) var faktiskt en okej insats. ÖSK låg närmast segern.
- Bäste anfallaren Kennedy Igboananike är med i truppen efter fyra matchers avstängning. Superplus.

1. Oscar Jansson
3. Brendan Hines-Ike, Logi Valgardsson, Damien Plessis, Ferhad Ayaz, Victor Sköld, Nahir Besara, Michael Almebäck, Martin Lorentzson, Johan Mårtensson, Sebastian Ring, Divine Naah, Yannis Mbombo, Maic Sema, Nordin Gerzic, Michael Omoh, Anton Fagerström, Arvid Brorsson, Kennedy Igboananike

Ett skäl till oro är att Gerzic fick någon skadekänning på träningen. Stort minus om han inte kan spela. Skulle dock tro att han kan bita ihop här.

Bortalaget har en lång frånvarolista:
Jarl, Eiswohld, Ante Eriksson, och Christer Gustafsson missat matchen på grund av skador. Dessutom är Moses Ogbu avstängd. Det är spelare som säkerligen varit aktuella här. Sirius har dessutom "bara" en seger senaste sex matcherna. Även om laget är starkt med en väl inpräntad spelidé så är det trots allt en nykomling. Att det kommer en resultatmässig dipp förr eller senare är inte otänkbart. Senaste matchen (1-1 hemma mot Bajen) var dessutom inte någon bra prestation. Är ett lag som vill äga boll och diktera tempot i matcherna - det tror jag kan passa ett begränsat ÖSK rätt så bra.

Örebro är i stort poängbehov och kommer sälja sig dyrt här. Desperationen räcker för en trea här?

This is the stats tab
This is the post tip