Måndagens enda match i den spanska La Liga spelas på Estadio El Sadar där jumbon Osasuna tar emot liga åttan Eibar. Då Osasuna är helt under isen just nu finns det ingenting som talar för att de ska lycka behålla någon poäng i detta möte. Eibar har visat kämpaglöd i sina senaste matcher och krigar till sig poäng. I detta möte dock ska de vara solklara favoriter till tre poäng.

Osasuna får bara inte till det. Formen är urusel med sex raka förluster. De fem senaste matcherna har dessutom slutat med förluster där motståndarna har vunnit med två mål eller fler. Ingenting stämmer för det laget som utan tvekan har det ostabilaste försvarsspelet i Spanien. Här handlar det om inställning. Det är inte bara att motståndarna har gjort så många mål på dem. Tittar vi på skott statistiken så är det förödande. Det är nästan som att motståndarna knappt får ett motstånd när de anfaller, med tanke på hur många skott som går på och utanför mål. Mittfältsduellerna förlorar dem och sedan blir det jobbigt att bara försvara sig hela tiden. Jag ser ingenting just nu som bryter mot den senaste statistiken - så jag låter den tala för sig själv.

Eibar har givetvis gjort det riktigt bra denna säsong. Nyligen krigade laget till sig en poäng i ett tufft bortamöte mot Real Sociedad samt att Valencia besegrades borta med 4-0. I år har de slagit ut Osasuna i den spanska cupen:

Copa del Rey: 12/1, 2017
Eibar 0 - 0 Osasuna
Copa del Rey: 3/1, 2017
Osasuna 0 - 3 Eibar

Eibar har tuffat till sitt anfallsspel och har gjort mål framåt i de tre senaste matcherna - mot Malaga (3), Real Sociedad (2) och Real Madrid (1). Självklart ska de åtminstone göra ett mål även mot Osasuna, förmodligen fler än ett till antal, så fokus är att täppa till bakåt och spela smart. Osasuna bjuder på en hel del tabbar så det kommer att bli gott om chanser för Sergi Enrich och kompani att göra mål.

Marknaden har sjunkit lite på en rak bortavinst. Jag är övertygad om att oddset kommer att fortsätta sjunka fram mot matchstart så jag lägger redan nu ett spel på en Eibar seger till 2.10 i odds hos William Hill .

This is the stats tab
This is the post tip